Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
ovidiuraetchi.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ovidiu Alexandru Raețchi > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Cu această ocazie, parlamentarul anunță că va promova în Parlamentul României propunerea venită din partea unor importante asociații non-guvernamentale, conform căreia familia ar trebui definită în Constituția României drept uniunea între bărbat și femeie.
Redăm, în continuare, textul integral al mesajului :
Ne găsim într-o perioadă istorică în care căsătoria este definită în anumite țări în egală măsură ca uniune între membri ai aceluiași sex, cât și ca uniune între bărbat și femeie. Franța, Argentina, Olanda sau Suedia sunt câteva dintre statele ce au decis să valideze juridic căsătoria între persoanele de același sex.
Legislația unui stat trebuie să reflecte, însă, opțiunile cetățenilor săi. În România, o majoritate covârșitoare, aproximativ 70% conform sondajelor, nu optează pentru recunoașterea definirii căsătoriei ca uniune între membrii aceluiași sex.
În calitate de conservator, nu pot decât să salut faptul că societatea românească a fost și rămâne atașată valorilor fundamentale conservatoare: credința, națiune, familie.
În acest context, îmi însușesc în nume personal propunerea unor importante asociații non-guvernamentale, conform căreia familia ar trebui definită în Constituția României drept uniunea între bărbat și femeie. Îmi asum, de asemenea, și promovarea acestei propuneri în Parlamentul României.
Trebuie să celebrăm Ziua Familiei, așa cum o știm, într-o lume în care familia homosexuală devine o realitate legislativă din ce în ce mai pregnantă.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 20 noiembrie 2019, 15:59
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro