Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
ovidiuraetchi.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ovidiu Alexandru Raețchi > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ovidiu Raețchi (Grup PC)
Instituirea asistentului responsabil de relația cu cetățenii vârstnici

Deputatul conservator Ovidiu Raețchi a depus o inițiativă legislativă care vizează instituirea asistentului responsabil de relația cu cetățenii vârstnici în instituțiile publice. Seniorii României necesită o atenție specială în relația cu autoritățile și instituțiile publice. Capacitatea de deplasare mai scăzută sau dificultățile de vedere sunt doar două dintre problemele care îngreunează accesul bătrânilor noștri la serviciile de bază ale administrației publice.

Rolul asistentului este de a asigura egalitatea de tratament a persoanelor în vârstă în fața autorităților și instituțiilor publice și de a se asigura că persoanele în vârstă sunt tratate cu demnitate, respect și nu sunt expuse situațiilor care ar putea să le afecteze sănătatea ori interesele. Asistentul asigură, la cerere, consultanță gratuită persoanelor vârstnice în îndeplinirea formalităților necesare în cadrul instituției publice, în vederea rezolvării problemelor cu care se confruntă acestea.
Asistentul va întocmi și prezenta conducatorului instituției sau autorității publice, anual, un raport de activitate ce va cuprinde problemele semnalate de persoanele în vârstă în vederea îmbunătățirii și eficientizării activității instituției sau autorității publice.
Persoana responsabilă de relația cu cetățenii vârstnici va fi un funcționar din cadrul instituției publice desemnat de către conducătorul acesteia. Cu alte cuvinte, nu s-ar "împovăra" bugetul statului cu salarizarea unei noi categorii de funcționari.
Seniorii României merită respect. Ei au construit - într-o perioadă istorică extrem de dificilă - țara pe care o guvernăm astăzi. Pentru efortul lor, pentru responsabilitatea cu care și-au făcut datoria, au dreptul elementar la o administrație modernă - unde să nu fie niciodată abuzați sau neglijați.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 11 noiembrie 2019, 21:28
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro