Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
ovidiuraetchi.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ovidiu Alexandru Raețchi > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Rolul Avocatului Diasporei este acela de a apara drepturile și interesele cetățenilor români rezidenți în străinătate în raporturile acestora cu instituții publice române. Avocatul Diasporei vine în sprijinul românilor cu rezidența peste hotare care se consideră victime ale unor abuzuri din partea instituțiilor române și corectează erorile și tergiversările administrației publice române în rezolvarea solicitărilor cetățenilor români din străinătate.
Avocatul românilor din afara granițelor țării nu va fi numai un instrument de gestionare eficientă a conflictelor dintre cetățean și administrația publică, ci și un mecanism de debirocratizare a procedurilor administrative și de eficientizare a acestora.
Avocatul Diasporei:
  • verifică corectitudinea și celeritatea procedurilor administrative dezvoltate de instituțiile publice române și reprezentanțele statului român din străinătate;
  • raportează abuzurile comise de instituțiile publice administrative și diplomatice;
  • ia măsurile necesare pentru a corecta ineficiența și întârzierile din administrație care afectează în mod negativ cetățenii români care trăiesc în străinătate.
    În plus față de sediul central de la București, birouri ale Avocatului românilor din afara granițelor țării pot fi organizate, în limita bugetului alocat pentru funcționarea instituției, în statele în care își au rezidența peste 3.000 de cetățeni români. Ambasadele României vor asigura, în limita posibilităților, spațiile necesare pentru funcționarea birourilor Avocatului Diasporei.
  • Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 20 noiembrie 2019, 11:43
    Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
    E-mail: webmaster@cdep.ro