Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
ovidiuraetchi.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ovidiu Alexandru Raețchi > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ovidiu Raețchi (Grup PC)
Proiect de lege: Foștii absolvenți vin în licee pentru Zilele Carierei

Foștii absolvenți de liceu ar putea fi implicați în educația extracurriculara a elevilor, potrivit unui proiect de lege aparținând deputatului de Diaspora Ovidiu Alexandru Raețchi.

Programul “Școala – laborator de carieră” își propune să devină un cadru organizat în vederea valorificării opțiunilor de carieră ale elevilor și pregătirii corespunzătoare a acestora pentru cerințele pieței forței de muncă.
Un rol foarte important în cadrul Programului îl vor avea fostii absolvenți de liceu, deveniti intre timp repere ale vietii culturale, economice, politice – care vor fi invitați să coordoneze sesiunile, conferințele și seminariile de orientare în carieră a promoțiilor curente de elevi. Numai la nivelul anului 2013, aproape 37.000 de absolvenți ai ciclului liceal sau postliceal au aplicat pentru ajutorul de șomaj, conform statisticilor publicate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.
“Exista o mare disponibilitate din partea absolventilor de liceu, deveniti intre timp posibile repere sau modele in plan profesional sau moral, de a se intoarce spre scolile lor si a se pune la dispozitia elevilor. Insa nu avem o traditie in acest sens, liceele nu le solicita implicarea”, susține deputatul Ovidiu Raețchi.
Programul “Școala – laborator de carieră” ar urma să se desfășoare în ultima săptămână a anului școlar și se va afla în responsabilitatea Ministerului Educației și a Ministerului Muncii. Proiectul a primit deja aviz favorabil din partea Consiliului Legislativ și a Comisiei pentru muncă și protecție socială din cadrul Camerei Deputaților, urmand sa intre in dezbaterea finala a Parlamentului.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 20 noiembrie 2019, 17:34
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro