Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
ovidiuraetchi.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ovidiu Alexandru Raețchi > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Redăm conținutul scrisorii transmise de deputatul Ovidiu Alexandru Raețchi:
“Stimate domnule Valeriu Zgonea, Președinte al Camerei Deputaților,
Stimate domnule Călin Popescu Tăriceanu, Președinte al Senatului,
Așa cum am aflat cu toții în ultimele săptămâni, Muzeul Literaturii Române – un important edificiu cultural care gazduiește valori patrimoniale remarcabile – se află astazi într-o situatie extrem de dificilă, fiind în iminența evacuării.
Alternativele oferite până în acest moment în vederea mutării sunt simple improvizații care nu pot asigură decât depozitarea improprie, elementele de expunere pentru marele public fiind mult mai greu de asigurat.
În contrast cu lipsa de spațiu cu care se confruntă o instituție culturală atât de importantă, Parlamentul Romaniei beneficiază – trebuie să admitem – de un sediu de mari dimensiuni, departe de a fi folosit la întreaga sa capacitate. Există în Palatul Parlamentului, domnilor președinti, chiar spații cu caracter muzeografic unde valoarea exponatelor nu este direct proportională cu zonele generoase de expunere.
În aceste condiții, fac un apel către dvs. și Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului pentru a lua în calcul găzduirea Muzeului Literaturii Române în cadrul Palatului Parlamentului. Ar fi o onoare pe care cultura română o face forului legislativ, nu o mană de ajutor întinsă acesteia.
În plus, ar fi o excelentă ocazie, îndelung amânată, de a aduce publicul mai aproape de Parlament.”
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 17 noiembrie 2019, 2:19
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro