Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Claudia Gilia > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Claudia Gilia (Grupul parlamentar al PSD)
Cronica unei moțiuni de cenzură eșuată din start!

În lipsă de preocupări constructive și în pană acută de idei politice, reprezentanții Opoziției continuă să mimeze…opoziția, ultima găselniță de final de sesiune parlamentară fiind această moțiune de cenzură, fără nicio șansă de reușită! După zece moțiuni simple inițiate de PNL și USR în acest mandat, toate sortite unui eșec glorios, de această dată opoziția din Parlament și-a intitulat pompos și politicianist demersul de demitere a Guvernului ca fiind „o urgență națională!”.

În opinia mea, acest mod de a mima opoziția este nu doar inutil, ci și pueril. Încercarea disperată de a penaliza Guvernul PSD și a minimiza toate măsurile luate în ultimul an și jumătate în scopul creșterii nivelului de trai al românilor are doar caracterul unei banale declarații politice, îmbrăcate în forma fără fond a unei moțiuni de cenzură desuete, probabil în scopul de a aminti propriului electorat că partidele din opoziție încă există, și, mai mult, se mai fac din când în când și că lucrează!
Textul moțiunii este o însăilare de minciuni, dezinformări și interpretări tendențios-absurde ale realității. Date, fapte certe atestate de instituții internaționale sunt ignorate, ascunse cu premeditare în favoarea unei propagande fără niciun suport. Minciunile din textul moțiunii sunt în fapt continuarea dezinformărilor multiple vehiculate de PNL și USR în spațiul public, din ultima perioadă, și sunt menite doar să întrețină, să radicalizeze, să stârnească până la paroxism patimile politice și personale astfel încât să conducă la anarhie socială.
Ca demers politic, moțiunea de cenzură este lipsită de suportul legitim necesar. PNL reclamă preluarea guvernării cu Orban prim-ministru, în condițiile în care românii nu le-au acordat încrederea și votul, iar majoritatea parlamentară stabilită în urma alegerilor nu are probleme în a lucra pentru români.
Adevărul este că Guvernul nostru a reușit în ultima perioadă, dincolo de majorările salariale sau ale pensiilor, schimbări esențiale în ceea ce privește politica fiscală, prin reducerea birocrației, diminuarea costurilor de administrare și digitalizarea serviciilor, astfel încât românii să poată economisi timp și bani și a le ușura, astfel, viața de zi cu zi.
Guvernarea PSD-ALDE este una solidă și pune în centrul preocupărilor sale creșterea nivelului de trai al românilor, bunăstarea cetățenilor și îmbunătățirea calității serviciilor publice oferite oamenilor de către instituțiile statului. Aceste deziderate sunt deja realități, iar românii le constată și le simt în fiecare zi.
PNL, USR și PMP, formațiuni aflate pe toboganul încrederii chiar și din partea propriilor votanți, ar trebui să-și redimensioneze activitatea politică și parlamentară și să le adapteze la realitatea din țară! Românii nu mai au nevoie nici de circ politic ieftin, nici de lipsa unor dezbateri parlamentare bazate pe idei! Oamenii au nevoie să vadă în Parlament conlucrare, dialog, dispute politice reale, care să genereze soluții și propuneri creatoare de plus valoare pentru fiecare dintre noi.
Recomand Opoziției să se elibereze din paradigma unor demersuri parlamentare în care nici ei nu cred, precum această moțiune de cenzură, și să dezvolte cu adevărat o opoziție constructivă, eventual prin propuneri legislative care să rezolve adevăratele probleme ale românilor, așa cum fac reprezentanții PSD în Guvern și în Parlament!
Din nefericire, în ultima perioadă, cele mai mari „realizări” ale partidelor din Opoziție, și cam singurele cu care s-au mândrit, a fost scandalul nesfârșit din cadrul dezbaterilor legilor justiției. Cam puțin, stimați colegi! Ar fi momentul să faceți cu adevărat ceva și pentru români, și nu doar moțiuni! Evident, dacă vă pasă!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 30 septembrie 2022, 2:43
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro