Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Claudia Gilia > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Claudia Gilia(Grupul parlamentar al PSD)
Deputatul PSD Dâmbovița, Claudia Gilia, susține inițiativele educaționale pentru protejarea mediului
Deputatul PSD, Claudia Gilia, s-a adresat printr-o interpelare parlamentară doamnei viceprim-ministru Grațiela Leocadia Gavrilescu, ministrul Mediului, solicitând dinamizarea inițiativelor educaționale pentru protejarea mediului destinate tinerilor.


„O serie de organizații non-guvernamentale din țară și străinătate au lansat în ultimii ani în România numeroase programe de tip inițiativă educațională pentru mediu, în scopul transmiterii către copii a pasiunii adevărate pentru natură. Programele de acest tip au avut drept obiective inițierea unor captivante educații de mediu, adresate elevilor pentru a-i conștientiza față de frumusețile naturale și importanța păstrării unui habitat natural intact”, a subliniat parlamentarul social democrat, în documentul oficial înaintat conducerii Ministerului Mediului.

Având în vedere importanța protejării mediului, Claudia Gilia i-a solicitat doamnei vicepremier Gavrilescu să răspundă următoarelor întrebări: „1. În ce mod sprijină Ministerul Mediului astfel de proiecte ale ONG-urilor pe tema educației de mediu în rândul elevilor?; 2. Ce inițiative are Ministerul Mediului în vederea educației ecologice a tinerilor români, și a celor din județul Dâmbovița în special?”.
„Astfel de idei sunt extrem de generoase și au drept scop promovarea naturii extrem de bine conservate din România, în special cea sălbatică, comparativ cu țările europene, în care marea majoritate a ecosistemelor sunt alterate. Consider că fiecare dintre noi suntem datori să contribuim la protejarea mediului înconjurător, iar educația ecologică învățată din școală va avea un aport consistent pentru a lăsa generațiilor viitoare un mediu curat și cât mai puțin poluat. Sunt convinsă că Guvernul va dinamiza aceste proiecte educaționale, în așa fel încât tinerii să fie informați corespunzător cu privire la protejarea habitatului înconjurător”, a concluzionat deputatul PSD.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 30 septembrie 2022, 4:12
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro