Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Claudia Gilia > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Claudia Gilia (Grupul parlamentar al PSD)
De ce se opune președintele bunului mers al României?
Suspendarea ședinței de ieri a Consiliului Suprem de Apărare a Țării este un act fără precedent în istoria României post-decembriste. Decizia președintelui este cel puțin îndoielnică, întrucât ea afectează însăși funcționarea statului.

Evident, gestul șefului statului de a suspenda ședința fără a acorda avizul CSAT necesar declanșării procedurilor de rectificare bugetară, nu are nicio motivație legală.
Derapajul vremelnicului ”chiriaș” de la Cotroceni se înscrie în seria bizară a acțiunilor sale publice din ultima perioadă, prin care, după bunul său plac, și-a schimbat funcția de Președinte pe cea de viitor candidat la Președinție.
Este regretabil faptul că domnul Klaus Iohannis ignoră în mod deliberat nevoile bunei funcționări a instituțiilor statului, împiedicând eliberarea avizului pentru operaționalizarea rectificării. Prin această amânare, șeful statului se opune fățiș bunului mers al economiei naționale, deci, implicit, blochează dezvoltarea României, ceea ce este inadmisibil!
Este bine știut faptul că întârzierea efectuării rectificării bugetare poate avea consecințe negative, atât în plan economic, cât și social și instituțional. Faptul că Președintele trage de timp prin aceste subterfugii ieftine ar putea să coste foarte mult România pe termen scurt, atât prin blocarea investițiilor de la nivel central și local, în infrastructură, educație, sănătate, agricultură, cât și printr-o posibilă întârziere a plății salariilor angajaților statului pentru luna septembrie. Mai mult, proiectul de rectificare bugetară al Guvernului prevede alocarea de fonduri pentru sprijinirea financiară a românilor ale căror animale au fost afectate de pesta porcină, oameni care nu își pot recupera banii din cauza Președintelui Iohannis!
Consider că președintele trebuie să fie al tuturor românilor. Domnia sa nu ar trebui niciodată să gândească împotriva propriului popor, cu atât mai mult să acționeze ca atare. Blocarea rectificării bugetare dovedește însă că lucrurile nu sunt în regulă din punctul de vedere al exercitării prerogativelor constituționale, fapt regretabil și condamnabil, deopotrivă.
Îmi exprim speranța că președintele României va reveni cât mai repede cu picioarele pe pământ, deoarece astfel de inițiative îndreptate împotriva țării și a românilor nu-i fac cinste și s-ar putea să se întoarcă împotriva domniei sale, ca un bumerang.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 25 septembrie 2022, 21:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro