Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Claudia Gilia > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Claudia Gilia (Grupul parlamentar al PSD)
Opoziția dorește transformarea Parlamentului într-un organism de anchetă!

Constat cu tristețe că partidele din Opoziție au început și noua sesiune parlamentară în mod demagogic și populist, prin propunerile nefondate de constituire a unor comisii de anchetă.


Spre exemplu, plenul Camerei Deputaților a respins propunerea de înființare a unei comisii parlamentare de anchetă privind protestul din Piața Victoriei din data de 10 august. Această comisie ar fi avut drept scop identificarea persoanelor și acțiunilor prin care s-a generat conflictul din Piața Victoriei, precum și determinarea cauzelor incidentelor apărute.

Consider că rolul Parlamentului este cel definit de Constituție și de legile țării, respectiv cel de a legifera și a oferi românilor acte normative care să le facă viața mai bună, și să îmbunătățească situația din toate domeniile de activitate.
Susțin că buna funcționare a unei țări depinde în mod esențial de respectarea principiilor separației puterilor în stat. Orice încercare a unei puteri de a se substitui alteia ar deturna și afecta grav funcționarea firească și normală a autorităților. În concluzie, majoritatea parlamentară a votat împotriva constituirii unei comisii de anchetă parlamentară menită să ancheteze desfășurarea evenimentelor din 10 august.
În opinia mea și a colegilor deputați PSD, de anchete și investigații se ocupă instituțiile statului abilitate în acest sens, iar justiția nu intră în atribuțiile parlamentarilor! În aceste condiții, demersul celor din Opoziție a fost evident exagerat, neîntemeiat și politicianist. Este inadmisibil să transformăm puterea legislativă a statului în for justițiar, în organisme de anchetă, iar votul de respingere al comisiei respective a fost unul corect și înțelept.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 30 septembrie 2022, 3:56
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro