Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Claudia Gilia > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la Grupul parlamentar al PSD
După focarul de coronavirus dintr-un centru pentru vârstnici,deputații PSD Dâmbovița îi cer ministrului Sănătății testarea obligatorie a tuturor angajaților și a copiilor și vârstnicilor instituționalizați din România

Deputații PSD Dâmbovița Corneliu Ștefan, Georgeta-Carmen Holban, Claudia Gilia, Marian Țachianu, au adresat astăzi o interpelare parlamentară ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, solicitându-i testarea tuturor angajaților și a copiilor și vârstnicilor instituționalizați din România.

„Stimate Domnule Ministru,
Vă aducem la cunoștință situația orașului Răcari, din județul Dâmbovița, unde, în cadrul Centrului de Asistență Medico-Socială Răcari au fost confirmate persoane infectate cu Covid-19. În această instituție, aflată în administrarea Primăriei Răcari, 65 de membri ai personalului și persoane asistate, au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, până la data de 26 aprilie, ceea ce face ca instituția să fie un adevărat focar de Covid-19. Persoanele depistate pozitiv sunt internate în Secția de Boli Infecțioase a Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, unde, din păcate, o beneficiară a centrului de la Răcari a decedat.
În aceste condiții, având în vedere că din cele 65 de persoane, 26 sunt angajați ai centrului, parlamentarii PSD Dâmbovița vă adresează cerința de a emite un Ordin de ministru în regim de urgență, în sensul testării imediate a tuturor oamenilor cu care persoanele confirmate pozitiv au intrat în contact apropiat.
De asemenea, vă solicităm domnule ministru să luați decizia, la nivel național, ca toți angajații implicați în îngrijirea centrelor de asistență medico-sociale, ai așezămintelor pentru persoane vârstnice, ai Direcțiilor județene pentru protecția copilului, precum și copiii și vârstnicii care sunt găzduiți în aceste instituții ale statului, să fie supuși procedurii de testare.
În plus, considerăm oportun ca angajații structurilor enumerate mai sus să fie retestați, la un interval fix de timp, de maximum 14 zile, pentru a putea reduce riscul răspândirii noului coronavirus.
Prin prezenta interpelare, facem un apel public la dumneavoastră să luați măsura testării în cel mai scurt timp posibil a tuturor celor menționați, deoarece o infectare în masă a copiilor instituționalizați din județul Dâmbovița și din toată țara ar constitui o tragedie națională.
Domnule Ministru, copiii reprezintă viitorul națiunii noastre, iar aceștia trebuie în primul rând protejați, deoarece nu ne permitem să-i expunem la acest pericol reprezentat de îmbolnăvirea cu COVID-19!
Așteptăm răspunsul dumneavoastră la cererea noastră, cu speranța că luarea hotărârii solicitate de noi va fi în măsură să salveze foarte multe vieți”.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 30 septembrie 2022, 3:06
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro