Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
https://www.facebook.com/IonutStroe.ro/
www.ionutstroe.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ionuț-Marian Stroe > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Salutăm poziția de echilibru necesar între puterile statului, care vine dinspre noul președinte, ca perspectivă absolut necesară de a abandona paradigma conflictului în favoarea unui dialog corect. Ne-am obișnuit până acum ca parcursul legilor să fie unul lung și marcat de dispute și tranșee de netrecut, pentru că fiecare din instituțiile de pe acest traseu - Guvern, Parlament, Președinte - a dorit să fie mai presus de celelalte. Trebuie să ne obișnuim să lucrăm mai mult la început, în pregătirea actelor normative, să ne punem de acord, pentru ca rezultatul să fie apoi unul clar, asumat de toți, pentru un termen lung și cât mai rapid implementat.
PNL susține mesajul președintelui din Parlament deoarece el reprezintă, în esență, agenda românilor, dorința de schimbare a comportamentului clasei politice și de reformă a instituțiilor politice. Toate punctele din discursul de ieri au devenit automat, încă din noiembrie, parte din programul PNL prin câștigarea de către Klaus Iohannis a alegerilor prezidențiale și validarea lor la vot.
PNL se constituie într-un partener al președintelui Klaus Iohannis, iar acest nou model de a face politică trebuie să fie îmbrățișat de toți actorii politici, dar mai ales de către actuala majoritate parlamentară. Puterea reprezentată de premierul Victor Ponta trebuie să declare public dacă susține, la rândul său, reperele și principiile enunțate de Președintele României. Apelul de renunțare la populism, apel la restabilirea dialogului, la renunțarea la electoralism, la renunțarea la dublul limbaj ar trebui însușit de toți cei care ieri au participat la discursul președintelui Klaus Iohannis în Parlament.
În afară de a susține formal principiile enunțate de președintele Iohannis, reprezentanții actualei Puteri și premierul Victor Ponta trebuie să pună capăt tergiversării unor decizii și proiecte de legi de care România are nevoie, renunțând și la dublul limbaj pe care îl practică atât în Parlamentul României, cât și în Guvern. Este cazul reformei legislației electorale care riscă din acest motiv să fie iar amânată pentru 4 ani. Alte priorități legislative susținute de PNL în Parlamentul României și care nu mai suportă întârzieri vizează instituirea unor proceduri simplificate și rapide în raport cu cererile venite din partea justiției, instituirea unei transparențe în procedurile parlamentare și a unui circuit firesc al legilor, neviciat de emiterea nedemocratică și pe bandă a unui număr exagerat de ordonanțe de urgență.
Amintim premierului Ponta că pentru a fi consecvent cu aceste principii de schimbare a comportamentului public este nevoie să se și achite de obligațiile legale, așa cum este cazul organizării de alegeri parțiale, pe care Guvernul său le amână la infinit din interese strict politicianiste.
PNL amintește că nu face simple declarații de intenție, ci susține concret, prin inițiative legislative, prin texte de lege depuse chiar din această sesiune parlamentară, principiile și propunerile enunțate de către președintele Klaus Iohannis în Parlamentul României.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 18 ianuarie 2022, 14:56
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro