Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mihai Tararache > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Mihai Tararache (Grup PNL)
Deputatul Mihai Tararache în vizită oficială la baza Mihail Kogălniceanu

“Parteneriatul strategic româno-american și apartenența la NATO sunt cele mai bune garanții de securitate pe care le-a avut România în istoria sa și suntem mândri că împreună apărăm valorile libertății, care stau la baza civilizației occidentale”, le-a transmis ieri, deputatul Mihai Tararache, militarilor români și americani aflați la baza NATO din Mihail Kogălniceanu.

Deputatul PNL a vizita ieri baza NATO pentru a le mulțumi militarilor români și americani pentru eroismul și determinarea de care dau dovadă în apărarea valorilor civilizației occidentale.
“Știu că oriunde mergeți, vă faceți datoria cu demnitate și eroism”, le-a transmis deputatul constănțean militarilor români. “Consider că voi sunteți adevărații eroi ai României și voi milita în Parlament pentru depășirea a 2% din PIB, către Apărare, așa cum cere Tratatul Nord-Atlantic”, a mai spus Tararache. “Amenințările la adresa securității noastre sunt multiple și trebuie să ne asigurăm că militarii români beneficiază de cele mai noi și mai performante tehnici de luptă”.
În cadrul vizitei, Mihai Tararache a discutat cu Vasile Adrian, comandorul bazei aeriene și locțiitorul comandantului Black Sea Area Support, Alexander Gardiner, despre activitatea și provocările pe care aceștia le au în cadrul bazei.
Deputatul PNL i-a transmis domnului Alexander Gardiner că susține ideea transformării bazei de la Kogălniceanu într-o bază militară NATO permanentă. “Baza de la Kogălniceanu poate deveni cea mai importantă bază militară NATO din estul Europei. În plus, România este o țară mult mai sigură atunci când pe teritoriul său sunt militari americani”, a spus deputatul constănțean.
Deputatul PNL consideră că autoritățile locale au obligația de a se implica mai mult în dezvoltarea infrastructurii din jurul bazei militare. “Autoritățile locale din Constanța au fost ocupate, în ultimii ani, mai puțin cu lucruri serioase. Cred că autoritățile locale sunt obligate să acorde prioritate zero bazei militare. Prezența militarilor americani în județul Constanța aduce nu doar un plus de securitate, ci și un plus financiar important, căci în jurul bazei au apărut sute de locuri de muncă ce deservesc necesitățile militarilor ce staționează aici”, a explicat Tararache.
Acesta a promis că se va mai întoarce la baza de la Mihail Kogălniceanu și că va oferi suportul său necondiționat pentru acest obiectiv de o importanță majoră pentru România și partenerii euro-atlantici.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 28 septembrie 2022, 16:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro