Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mihai Tararache > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Mihai Tararache (Grup PNL)
Este important să facem diferența între migranții care fug de război și migranții economici

Deputatul PNL Mihai Tararache, membru al Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, a participat la Conferința COSAC desfășurată în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie a.c.

Delegația deputaților din Comisia pentru afaceri europene, din care au mai făcut parte Ana Birchall, președintele Comisiei, și Dorin Petrea, a susținut în cadrul Conferinței punctul de vedere al statului român prin care se respinge instituirea unor mecanisme permanente în criza migranților, arătând că o astfel de abordare nu reprezintă soluția pe termen mediu și lung.
“Este nevoie de o regândire a Politicii comune privind Azilul la nivelul Uniunii Europene. Aș dori să evidențiez exemplul României, care contribuie semnificativ la activitățile Biroului European de Sprijin pentru Azil, pentru a identifica soluții comune, reale și pe termen lung la actuala criză a migranților.
În acest context, cred că este important să se facă diferențierea între migranții care fug de război și acte teroriste și migranții economici”, a declarat deputatul liberal Mihai Tararache în cadrul dezbaterilor.
În plus, deputatul Tararache a subliniat că, dincolo de solidaritatea României, care nu poate fi pusă sub semnul îndoielii niciun moment, trebuie să analizăm permanent resursele disponibile înainte de orice decizie cu implicații majore.
“Pentru România este foarte important să manifeste solidaritate în cadrul Uniunii Europene, chiar dacă ne aflăm într-o zonă care până acum a fost protejată de valul imigraționist, însă consider că trebuie să avem în vedere abordarea corespunzătoare a posibilităților și implicațiilor existente în conformitate cu nivelul resurselor de care dispunem”, a încheiat Mihai Tararache.
Cea de a 54-a conferință COSAC (Conferința Organismelor Specializate în Afaceri Europene) s-a desfășurat la Luxemburg, în perioada 29 noiembrie — 1 decembrie.
Pe ordinea de zi a reuniunii COSAC s-au aflat subiecte legate de agenda europeană privind migrația — politica de azil comună și politica de migrație legală, lupta împotriva migrației ilegale și securizarea granițelor externe ale Europei, o strategie digitală pentru piața unică europeană, precum și politica de extindere.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 28 septembrie 2022, 15:05
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro