Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mihai Tararache > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Mihai Tararache (Grup PNL)
Impozitul specific - o mare victorie pentru turismul românesc!

Salut pe această cale adoptarea, de către Camera Deputaților, cu un vot covârșitor, a Legii impozitului specific, care reprezintă o mare victorie pentru industria turismului din România.

Încă din anul 2015 am acționat pentru ca această măsură să devină realitate, o măsură cerută de majoritatea operatorilor din turism, care să vină în sprijinul dezvoltării acestei industrii.
Așa cum spuneam și anul trecut, implementând această soluție, statul își va crește încasările, pentru că toți operatorii vor plăti o taxă iar mediul economic nu va mai fi agasat cu controale și se va concentra pe investiții, dezvoltare, creare de noi locuri de muncă. În câteva cuvinte, este firescul de care avem nevoie!
Nesiguranța încasărilor, momentele penibile, umilințele vor putea fi evitate foarte simplu, prin aplicarea acestei legi. Statul roman va avea de câștigat, deoarece Ministerul Finanțelor va putea previziona încasările din acest domeniu, iar experiența celorlalte momente de „împrietenire” fiscală a statului cu întreprinzătorii a arătat că încasările bugetare au cunoscut creșteri semnificative.
Impozitul specific presupune ca agentul economic să plătească o taxă calculată în funcție de anumiți coeficienți, urmând ca apoi să fie lăsat să-și desfășoare activitatea în liniște, fără controalele ANAF-ului, fără teama de a fi închis, să fie lăsat să se concentreze pe investiții și crearea de noi locuri de muncă.
Acest impozit este fără îndoială o măsură care va construi un parteneriat de tip win-win, ambele părți fiind câștigătoare prin introducerea taxei. Statul își va încasa impozitul fără suspiciunea că agentul economic evazionează bugetul de stat, în timp ce acesta din urmă își va desfășura activitatea în liniște, fără a mai apela la tertipuri sau încasări nefiscalizate, aceste “obiceiuri” urmând să devină istorie. Noul impozit fiscal, cu siguranță va aduce o stare de normalitate pentru turismul din România.
Le mulțumesc încă o dată tuturor celor care au înțeles necesitatea adoptării acestei măsuri, chiar dacă după îndelungi dezbateri, important este că astăzi industria turismului poate reveni la o stare de normalitate, singura cale spre dezvoltare.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 28 septembrie 2022, 15:47
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro