Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mihai Tararache > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Mihai Tararache (Grup PNL)
Comisia parlamentară de anchetă pe tema RCA

Situația gravă legată de RCA trenează de prea mult timp și se pare cã nu existã interes din partea PSD pentru găsirea unei soluții viabile și corecte pentru toți actorii implicați.

Anul trecut am propus ȋnființarea unei Comisii parlamentare de anchetã pe tema RCA-ului și pe tot ceea ce ȋnseamnã abuzurile pe care le practicã companiile de asigurãri la adresa cetãțenilor. Am interpelat de nenumãrate ori ASF-ul, dar rãspunsurile au fost evazive și nu au prezentat nicio soluție.
Împreunã cu Partidul National Liberal am evidențiat necesitatea ȋnființãrii unei comisii de anchetã care sã audieze asociațiile clienților pagubiți, ASF-ul, service¬-urile, asociațiile de transportatori, Consiliul Concurenței, cât si alți actori implicați, dar PSD-ul s-a opus acestei propuneri, astãzi ajungându-se ȋntr-un punct critic, ȋntr-un blocaj pe piața asigurãrilor obligatorii.
Înființarea unei comisii care să analizeze modul de calcul al costurilor RCA ȋn România este acum obligatorie, iar până la finalul anului poate fi prezentat ȋn Parlament un raport cu soluții la această situație. Este necesar, mai mult ca oricând, să fie pus la punct un sistem de calcul, control și urmărire a prețului RCA de către ASF. Soluția propusă ȋn urma ȋntocmirii raportului de către Comisie trebuie să reprezinte interesele celor implicați: cetățeni, service-uri, transportatori, firme de asigurări.
Consider cã este suficient timp pânã la finalul anului pentru aprobarea și aplicarea soluției de ȋnființare a unei comisii de anchetã, astfel ȋncat noul legislativ sã poatã adopta o reglementare clară, adaptată nevoilor pieței.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 28 septembrie 2022, 16:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro