Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mihai Tararache > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Este o măsură pe care o cer de ani de zile și de care sectorul turistic constănțean avea mare nevoie. În intervenția mea, am punctat faptul că este necesară extinderea reducerii TVA la toate serviciile turistice. Această reducere semnificativă de TVA va aduce beneficii atât operatorilor care vor putea practica prețuri accesibile pentru serviciile oferite, cât și turiștilor care se vor putea bucura de vacanțe la mare mai ieftine. România are nevoie de prețuri competitive pentru a putea fi atractivă în comparație cu țările din zonă, precum Bulgaria, Turcia, Grecia.
De asemenea, am cerut Guvernului României să aplice legea și să adopte de urgență normele de aplicare pentru voucherele de vacanță. Este o lege pentru care noi, la Comisia pentru industrii și servicii, am depus toate eforturile pentru a fi adoptată. Reamintesc faptul că acest act normativ, care a fost adoptat de Camera Deputatilor de mai bine de un an de zile, este astăzi subiect de corespondență între instituțiile care trebuiau deja să avizeze și să aplice normele, deși termenul era 1 ianuarie 2015, asta în timp ce sectorul turistic are pierderi de peste 50 milioane de euro de la începutul anului. Așa cum am mai spus-o, Legea voucherelor de vacanță reprezintă o gură de aer pentru turismul românesc și mai ales pentru Constanța și turismul de pe litoral, care ar beneficia în fiecare vară de peste 200.000 de turiști în plus.
Tot în cadrul intervenției mele, am cerut, din nou, în mod categoric, stoparea acestei cruciade demente pe care Antifrauda o face în aceste zile și pe care Guvernul României o susține. Operatorii din turism, mediul economic constănțean au reacționat ferm împotriva abuzurilor, săptămâna trecută, pentru că doresc o stare de normalitate, vor să fie tratați cu respect, așa cum tratează și ei relațiile cu statul român. Respectul față de contribuabil, rolul de prevenție trebuie să prevaleze în relația dintre mediul economic și stat, iar nu vânătoarea de greșeli. Turismul de pe litoral are nevoie de sprijin și trebuie să fie sprijinit, pentru că reprezintă o resursă importantă a Constanței, generatoare de locuri de muncă și prosperitate.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 28 septembrie 2022, 16:42
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro