Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ioan Tămâian > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ioan Tămâian (Grup PNL)
Ioan Tămâian: Nu toți parlamentarii sunt corupți! Nu toți parlamentarii obstrucționează justiția!

După votul de marți din Camera Deputaților, deși a reieșit clar cine a votat pentru obstrucționarea justiției și cine s-a opus obstrucționării acesteia, observ că în foarte multe medii de informare există tendința de generalizare a aspectului negativ.

Concret se spune că "deputații au blocat justiția pentru ca un prim-ministru în funcție să nu fie anchetat pentru fapte de corupție" sau "Parlamentul nu ar trebui să fie niciodată un obstacol în calea înfăptuirii justiției".
În fond, nu este pentru prima dată când lucrurile sunt clare. Pe data de 9 iunie, principalul partid de opoziție, Partidul Național Liberal, în integralitatea sa, și câțiva alți deputați neafiliați puterii au votat în favoarea începerii urmăririi penale și pentru desfășurarea actului de justiție. Din voturile valabil exprimate marți, 231 au fost pentru "proiectul de hotărâre privind respingerea cererii de începere a urmăririi penale" a lui Victor Ponta , iar 120 de voturi au fost "împotrivă", adică cele ale PNL.
Dar este regretabil că se fac astfel de generalizări pentru că, chiar dacă deputații din coaliția de guvernare dețin majoritatea parlamentară, ei nu reprezintă întregul Parlament.
Recurgându-se la astfel de generalizări, Parlamentul României riscă să-și piardă și mai mult bruma de credibilitate pe care o mai are. Există înregistrări video care confirmă că la ultimele solicitări ale justiției, de începere a urmăririlor penale ale demnitarilor, deputații sau senatorii Partidului Național Liberal au votat întotdeauna pentru desfășurarea corectă a actului de justiție. Din aceste motive, resping generalizările reflectate asupra tuturor parlamentarilor.
Este adevărat că prin votul de marți, coaliția de guvernare a impus o decizie prin care a obstrucționat urmărirea penală și s-a transformat într-un scut de protecție pentru Victor Ponta, dar PNL s-a împotrivit în mod constant acțiunilor anti-Justiție ale PSD pentru că a susținut și va susține egalitatea în fața legii, gestionarea corectă și judicioasă a banilor publici, combaterea corupției politice.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 3 octombrie 2022, 8:55
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro