Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ioan Tămâian > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ioan Tămâian (Grup PNL)
PSD fură idei precum albinele fură miere din stup străin

Liviu Dragnea, președintele PSD, a anunțat în cadrul conferinței din data de 15 decembrie, că, fără a fi considerate "o păcăleală", o serie de măsuri vor intra în vigoare de la "1 aprilie".

Între acestea o "lege a prevenției", care va obliga toate instituțiile de control să nu aplice sancțiuni înainte de a impune agenților economici să se conformeze dacă au fost găsiți în neregulă. Acest ghid de bune practici pentru funcționari a fost propus în iunie a.c. de către PNL. (http://www.turnulsfatului.ro/2016/06/22/tamaian-faceti-un-cod-de-bune-practici-pentru-functionari/)
Mai precis, în cadrul unei conferințe de presă, am anunțat oportunitatea legiferării unui cod de bune practici pentru funcționarii publici, astfel încât aceștia să anunțe cetățenii atunci când sunt aproape de expirarea avizelor sau chiar a actelor oficiale. Actualmente, legislația românească în vigoare nu reglementează obligativitatea de înștiințare din partea instituțiilor publice a persoanelor fizice si juridice pentru a preîntâmpina problemele inerente rezultate din cauza expirării actelor, ci doar sancțiunile din partea acestora care se aplică dacă nu sunt respectate anumite termene, care pot fi de lungă durată. Consideram totuși că aceste autorități ar trebui sa informeze cetățeanul sau firma asupra aspectelor problematice și abia după aceea să stabilească si să aplice sancțiunea, în cazul în care persoana fizică sau juridică nu își reglementează situația din rea-voință. De foarte multe ori, pentru a colecta bani, reprezentanții instituțiilor care au atribuții de verificare, control și sancționare practică un fel de ”vânătoare” a persoanelor fizice sau juridice, în vederea aplicării amenzilor. Acum câteva luni am trimis Guvernului o interpelare privind oportunitatea elaborării unui ghid de bune practici și comunicare pentru autoritățile publice în relația cu cetățenii și firmele, ”care să cuprindă norme speciale pentru ca autoritățile să aibă și rolul de «prevenție» pentru măsurile de control și informare”. (http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari2015.detalii?idi=46096&idl=1)
Dar nu este prima inițiativă “împrumutată” de la PNL și “însușită” ca fiind a PSD. Reamintesc că PSD promite constituirea unui Fond Suveran de Dezvoltare și Investiții, odată cu ajungerea la Guvernare. Acest fond a fost propus de PNL prin Programul de Guvernare în mai 2015.
PSD este lipsit de credibilitate. Orice program de guvernare ar pune pe masă este anulat de întrebarea: ”de ce ar face ceva după alegeri, de vreme ce nu au făcut până acum cât au putut și au avut majoritatea parlamentară?” PSD nu este interesat ca românii să-și facă un rost prin munca lor, nu este interesat de construcție, de prosperitate, de a administra treburile țării în numele cetățenilor ei și pentru cetățeni, astfel încât România să meargă înainte și să intre pe drumul corect.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 28 septembrie 2022, 21:34
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro