Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ioan Tămâian > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Aparent, desemnarea domnului Eduard Hellvig pare una politică, dat fiind apartenența domniei sale la PNL. În realitate lucrurile stau altfel. Eduard Hellvig este în prezent membru în Parlamentul European, deci neimplicat în jocurile politice interne (a mai avut și două stagii anterioare alegerilor din 2014 în legislativul european), și în această calitate, el este în primul rând reprezentant al României și al românilor și nu neapărat al unui partid politic. Nu în ultimă instanță, Eduard Hellvig este o persoană calificată pentru funcția de director al SRI, ținând cont că atunci când a fost deputat a făcut parte din Comisia pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională și membru al Adunarii Parlamentare NATO, iar în Parlamentul European a fost membru în Subcomisia pentru Securitate si Aparare – SEDE.
Este regretabil însă că două personaje (Traian Băsescu și Elena Udrea) care ar fi ultimele îndrituite să se pronunțe – activitatea nocivă a celor doi și imixtiunea în activitatea serviciilor secrete este de notorietate – au găsit de cuviință să atace cu argumente lamentabile și ridicole desemnarea noului director al SRI. De fapt au fost singurele voci care nu au agreat desemnarea, ceea ce spune foarte mult.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 28 septembrie 2022, 23:17
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro