Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ioan Tămâian > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

În urma acestor declarații, guvernanții trebuie să ne răspundă la următoarele întrebări esențiale:
 • consideră ca fiind nedemocratice procedura contestațiilor licitațiilor și existența CNSC?
 • apreciază ca fiind democratice procedura contestațiilor și existența CNSC, și ce sancțiuni propun pentru persoanele care au viciat rezultatul licitației?
 • de ce a fost relansată licitația pentru reactualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Pitești-Sibiu, după mai bine de 18 luni de la anularea licitației din 2012. Cine este de vină pentru această întârziere ?
 • CNADNR a anunțat recent că durata contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Pitești-Sibiu va fi de 17 luni. Ținând cont de faptul că este vorba de o revizuire și nu de o lucrare pornită de la zero, de ce este nevoie de 17 luni (atât de mult???) pentru finalizarea studiului?
 • Ca și în cazul licitației din 2012 și în cazul celei infirmate de CNSC, oficialii CNADNR au refuzat să pună în aplicare recomandarea JASPERS (organismul pentru Asistență comună pentru sprijinirea proiectelor în regiunile europene) privind contractarea de servicii de supervizare independente. Consideră guvernanții actuali ca fiind normală decizia oficialilor CNADNR de ignorare a recomandării JASPERS ?
 • Au fost identificate pe traseul preconizat al Autostrăzii Sibiu-Pitești suprafețe de teren ce urmează să fie expropiate? Dacă da, au demarat procedurile în acest sens.
 • îi rog să precizeze punctual pe cei abilitați pe ce s-au bazat când au afirmat că lucrările efective privind autostrada Pitești-Sibiu vor demara în anul 2017?
  Aceste întrebări necesită răspunsuri clare și concise pentru a nu mai a avea neplăcuta surpriză de a citi în mass-media faptul că importanți investitori se retrag din România din cauza lipsei infrastructurii rutiere, cât și a impredictibilității stabilirii unor termene și trasee clare a viitoarelor autostrăzi și drumuri expres, din partea guvernanților actuali.
 • Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 28 septembrie 2022, 21:48
  Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
  E-mail: webmaster@cdep.ro