Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (sen.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Daniel-Cătălin Zamfir > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

În cadrul întrevederii, cei doi înalți oficiali au apreciat nivelul foarte bun al relațiilor bilaterale româno-cehe, marcate de un dialog politic consistent și o cooperare dinamică în ultimii ani, atât în plan bilateral, cât și la nivel regional și european.
Identificarea oportunităților de dezvoltare a relației economice, aderarea României la spațiul Schengen, Strategia Dunării, extinderea Uniunii Europene în Balcanii de Sud-Vest, politica "ușilor deschise pentru NATO" și problema independenței energetice a Europei au reprezentat principalele teme abordate în cadrul discuțiilor.
”Cehia este un partener important și tradițional al României în Europa Centrală și de Sud-Est. Tradiția relațiilor româno-cehe vine din perioada interbelică a Micii Antante și continuă în prezent, când ne leagă apartenența comună la NATO și UE. Vizita domnului președinte Miloč Zeman constituie o oportunitate pentru promovarea pozițiilor și intereselor în plan bilateral, precum și coordonarea cu Republica Cehă în dosarele de interes comun aflate pe agenda europeană, regională și internațională”, a declarat Valeriu Zgonea.
Președintele Camerei Deputaților a apreciat prezența investitorilor cehi pe piața românească și a evidențiat, totodată, valențele diplomației parlamentare pentru strângerea pe mai departe a relațiilor foarte bune româno-cehe, în multiple domenii, la nivel bilateral și multilateral.
Președintele Miloč Zeman se află la prima sa vizită la București în calitate de șef de stat. În plus, această vizită are loc într-o perioadă importantă a relației bilaterale, anul 2014 marcând aniversarea a 20 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie și cooperare între România și Republica Cehă.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 19 ianuarie 2020, 6:35
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro