Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Întâlniri diplomatice
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Valeriu Ștefan Zgonea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

"Pentru noi, parteneriatul cu Azerbaidjan este foarte important. Avem proiecte comune deosebit de importante, în special în domeniul energetic, avem un parteneriat strategic și, iată, avem și o Cameră de Comerț bilaterală la Baku, care va conduce la intensificarea schimburilor comerciale și la creșterea interesului pentru piața românească a investitorilor azeri", a declarat Valeriu Zgonea.
Președintele Camerei Deputaților a avut întrevederi cu omologul său, președintele Parlamentului azer, Oqtay Asadov, și cu premierul Republicii Azerbaidjan, Artur Rasizade, în cadrul discuțiilor fiind abordate aspecte de interes comun privind consolidarea dialogului politic și cooperarea bilaterală.
Totodată, Valeriu Zgonea a participat la lucrările Forumului de Afaceri Azerbaidjan - România, de la Baku, unde au fost prezenți in jur de 100 de oameni de afaceri din cele două țări.
Președintele Camerei Deputaților se află într-o vizită oficială în Azerbaidjan, împreună cu o delegație parlamentară și reprezentanți ai mediului de afaceri din România.
În cadrul vizitei, Valeriu Zgonea a mai avut întrevederi cu ministrul Dezvoltării, ministrul Industriei și Energiei și alți oficiali azeri.
Delegația română, condusă de Președintele Camerei Deputaților, a fost primită, ieri, de Președintele Republicii Azerbaijan, Ilham Aliev, discuțiile vizând cooperarea azero-română și susținerea de către România a parteneriatelor pe care Azerbaidjanul le are cu Uniunea Europeană și cu NATO.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 27 ianuarie 2021, 13:23
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro