Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Declarations
Interviuri
Photos
Ordre du jour
Activité parlementaire
2012-2016 (dep.)
initiatives legislatives
discours
vote
declaration de fortune
declaration d'interêts
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2012-2016 > Chambre des Députés > Valeriu Stefan Zgonea > Communiqués de presse Versiunea pentru printare

"Pentru noi, parteneriatul cu Azerbaidjan este foarte important. Avem proiecte comune deosebit de importante, în special în domeniul energetic, avem un parteneriat strategic și, iată, avem și o Cameră de Comerț bilaterală la Baku, care va conduce la intensificarea schimburilor comerciale și la creșterea interesului pentru piața românească a investitorilor azeri", a declarat Valeriu Zgonea.
Președintele Camerei Deputaților a avut întrevederi cu omologul său, președintele Parlamentului azer, Oqtay Asadov, și cu premierul Republicii Azerbaidjan, Artur Rasizade, în cadrul discuțiilor fiind abordate aspecte de interes comun privind consolidarea dialogului politic și cooperarea bilaterală.
Totodată, Valeriu Zgonea a participat la lucrările Forumului de Afaceri Azerbaidjan - România, de la Baku, unde au fost prezenți in jur de 100 de oameni de afaceri din cele două țări.
Președintele Camerei Deputaților se află într-o vizită oficială în Azerbaidjan, împreună cu o delegație parlamentară și reprezentanți ai mediului de afaceri din România.
În cadrul vizitei, Valeriu Zgonea a mai avut întrevederi cu ministrul Dezvoltării, ministrul Industriei și Energiei și alți oficiali azeri.
Delegația română, condusă de Președintele Camerei Deputaților, a fost primită, ieri, de Președintele Republicii Azerbaijan, Ilham Aliev, discuțiile vizând cooperarea azero-română și susținerea de către România a parteneriatelor pe care Azerbaidjanul le are cu Uniunea Europeană și cu NATO.
Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie dimanche, 19 janvier 2020, 10:24
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro