Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Valeriu Ștefan Zgonea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii pe marginea subiectelor ce țin de evoluția internă din România, cu accent pe revizuirea Constituției, modificarea legilor electorale și reforma parlamentară.
Președintele Camerei Deputaților a reafirmat întreaga disponibilitate a părții române de a prelua din experiența și bunele practici europene cu privire la aceste teme.
"Suntem hotărâți să cooperăm cu reprezentanții Consiliului Europei cu privire la implementarea recomandărilor Comisiei de la Veneția, adoptate în decembrie anul trecut. Cele mai multe recomandări sunt relevante pentru o serie de reforme interne, avute în vedere de către coaliția guvernamentală și a căror punere în aplicare este deja în curs de desfășurare", a declarat Valeriu Zgonea.
În acest context, președintele Camerei Deputaților l-a informat pe Secretarul general al Consiliului Europei asupra stadiului derulării procesului de modificare a Constituției și a legilor electorale.
"Revizuirea Constituției și adoptarea noilor legi electorale se vor face cu respectarea strictă a principalelor recomandări europene", a precizat Valeriu Zgonea.
Cele două părți au abordat și aspecte ce țin de reforma parlamentară din România. În acest sens, Valeriu Zgonea a subliniat necesitatea implementării în perioada următoare a unui Cod de conduită pentru membrii Parlamentului, după modelul european.
"Codul de conduită adoptat recent de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei este un bun model pentru noi și o sursă de inspirație în ceea ce privește clarficarea unor aspecte care țin de integritate, transparență și conflictul de interese", a spus Valeriu Zgonea.
La rândul său, secretarul general al Consiliului Europei a salutat deschiderea părții române către cooperarea cu instituțiile europene și a apreciat ca oportună folosirea expertizei Consiliului Europei în cadrul proceselor de revizuire a Constituției, a legilor electorale și a Codului de conduită.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 12 decembrie 2019, 2:42
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro