Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Valeriu Ștefan Zgonea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte care țin de întărirea relațiilor bilaterale, cooperarea parlamentară și economică dintre cele două țări, dar și aspecte legate de comunitatea românească din Italia.
La începutul întrevederii, președintele Camerei Deputaților l-a felicitat pe Ambasadorul Diego Brasioli pentru numirea în înalta funcție, i-a urat succes în îndeplinirea mandatului și l-a asigurat de sprijinul Parlamentului României în desfășurarea activității sale.
Discuțiile dintre cei doi oficiali au constituit un bun prilej pentru a trece în revistă stadiul actual al relațiilor bilaterale, despre care ambii interlocutori au apreciat că au cunoscut în ultima perioadă o dinamică pozitivă.
În acest context, președintele Camerei Deputaților a vorbit despre Parteneriatul Strategic Consolidat pe care România îl are cu Italia, concretizat în plan politic și mai ales economic, prin importante schimburi comerciale și prin investiții directe ale întreprinzătorilor italieni.
"Ne dorim să creăm toate condițiile pentru ca firmele italiene să vină și să investească în România. Apreciem faptul că, în pofida crizei economice și financiare, companiile italiene sunt în continuare interesate să dezvolte afaceri în țara noastră, în special în domenii precum energia, agricultura, proiectele de infrastructură și noile tehnologii", a declarat Valeriu Zgonea.
Totodată, președintele Camerei Deputaților a exprimat interesul deosebit al părții române de a intensifica în continuare dialogul parlamentar bilateral dintre cele două foruri legislative, inclusiv pe teme europene de actualitate.
"Avem deja o tradiție în ceea ce privește cooperarea dintre Parlamentele României și Italiei. Un dialog constant și de substanță, pe care vrem să-l continuăm și în perioada următoare. Ne propunem ca Grupul de prietenie cu Italia din Camera Deputaților să joace un rol activ în ceea ce privește consolidarea relațiilor parlamentare dintre cele două state", a spus Valeriu Zgonea.
La rândul său, Excelența Sa Diego Brasioli a apreciat bunele relații pe care Italia le are cu România și a punctat că cele două state beneficiază de viziuni comune asupra principalelor probleme europene și internaționale.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 9 decembrie 2019, 18:54
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro