Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Valeriu Ștefan Zgonea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Cei doi oficiali au apreciat stadiul excelent al relațiilor româno-germane, caracterizate de o dinamică substanțială a contactelor bilaterale și a dialogului politic la nivel înalt.
Președintele Camerei Deputaților a subliniat că relația bilaterală cu R.F. Germania este una dintre cele mai dezvoltate și complexe relații ale României cu un stat membru UE.
"Relațiile economice au înregistrat un curs ascendent în ultimii ani, R.F. Germania devenind primul partener comercial și al treilea investitor în România. Sunt convins că relațiile noastre bilaterale vor continua să se dezvolte în mandatul dumneavoastră, Germania fiind unul dintre principalii parteneri ai României din punct de vedere politic și economic", a declarat Valeriu Zgonea.
Președintele Camerei Deputaților și ambasadorul R. F. Germania la București au evocat cooperarea foarte strânsă dintre cele două țări la nivelul UE și importanța schimburilor culturale și a contactelor interumane în dezvoltarea relațiilor bilaterale, fiind evidențiat rolul minorității germane din România în dezvoltarea relațiilor româno-germane.
În acest context, noul ambasador german a apreciat în mod special modelul românesc în domeniul protecției drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale, de care se bucură și membrii minorității germane.
De asemenea, Ambasadorul Lauk a arătat că o prioritate a mandatului său o constituie atragerea de noi investiții germane în economia românească, având în vedere oportunitățile oferite de mediul de afaceri din România.
În finalul întrevederii, Președintele Camerei Deputaților l-a felicitat pe noul ambasador german și i-a urat succes în îndeplinirea înaltului său mandat, asigurându-l de întregul sprijin al autorităților române.
Werner Hans Lauk este diplomat de carieră, cu o bogată experiență în domeniu. A fost ambasador la Caracas, Praga, Riad, Beijing, Kabul și consul general al Germaniei la Hong Kong.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 8 decembrie 2019, 18:33
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro