Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Valeriu Ștefan Zgonea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

În cadrul întrevederii, au fost subliniate relațiile excelente dintre România și Republica Slovacia, concretizate prin viziunile apropiate ale celor două țări față de anumite subiecte de interes regional și european.
Cei doi oficiali au vorbit și despre necesitatea dinamizării cooperării în mai multe domenii de interes, inclusiv în cel economic și al afacerilor europene.
Președintele Camerei Deputaților a vorbit și despre relațiile de prietenie dintre cele două popoare, un exemplu pertinent în acest sens fiind reprezentat de faptul că românii reprezintă cel mai numeros grup de lucrători străini din Slovacia.
"Majoritatea românilor care lucrează în Slovacia sunt persoane cu înaltă calificare, care activează pentru companiile multinaționale din această țară în domenii precum IT, telecomunicații sau sectorul financiar-bancar", a declarat Valeriu Zgonea.
De asemenea, buna conviețuire dintre români și slovaci a fost evocată și prin prisma modului în care autoritățile slovace s-au îngrijit de monumentele militarilor români căzuți în timpul celui de-al doilea război mondial pe teritoriul Slovaciei.
"Peste 30.000 de soldați români și-au pierdut viața în luptele pentru eliberarea teritoriului slovac. Aș dori să mulțumesc poporului slovac pentru recunoștința pe care o poartă eroilor noștri", a declarat Valeriu Zgonea.
La rândul său, ambasadorul Republicii Slovace și-a exprimat satisfacția față consistența dialogului bilateral și a arătat că România este un partener important pentru Slovacia în Uniunea Europeană.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 13 decembrie 2019, 23:14
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro