Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Valeriu Ștefan Zgonea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Președintele Camerei Deputaților a evidențiat, în alocuțiunea sa, valorile pe care se bazează Consiliul Europei, rolul important al acestui proiect european de succes în drumul României spre consolidarea democrației și integrarea în UE și dimensiunea sporită a colaborării dintre instituțiile de la Strasbourg și Parlamentul României.
"Consiliul Europei este sinonim cu statul de drept, democrația și drepturile omului, este un fapt binecunoscut. Permiteți-mi, vă rog, să adaug alte două sinonime: solidaritate și cooperare eficientă. Ne amintim cu toții cu câtă seriozitate erau tratate în țara noastră rapoartele și recomandările făcute în cadrul procedurii de monitorizare și postmonitorizare. Ne amintim și cât de importante au fost semnalele pozitive din partea Consiliului Europei în negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană și în câștigarea statutului de democrație funcțională și stat de drept", a declarat Valeriu Zgonea.
De asemenea, președintele Camerei Deputaților a mulțumit Adunării Parlamentare, Secretarului General și Comisiei de la Veneția pentru sprijinul acordat în vederea îndeplinirii reformei instituționale în desfășurare din țara noastră. Totodată, Valeriu Zgonea a salutat activitatea Delegației României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și a subliniat rolul regional și obiectivele țării noastre în acest context, dezvăluind o agendă ambițioasă și complexă.
"Pregătim, în acest moment, prima întâlnire a Adunării Parlamentare a SEECP, care va avea loc la București, în anul 2014. Obiectivul nostru pe perioada Președinței în exercițiu a SEECP este ca între Parlamentul României și parlamentele celorlalte state din regiune să existe un dialog și un nivel de cooperare care să contribuie la accelerarea procesului de integrare europeană și euro-atlantică a țărilor din Europa de Sud-Est. Pentru începutul anului viitor, vom organiza, la București, în parteneriat cu Uniunea Interparlamentară, un seminar regional pe tema drepturilor omului. De asemenea, vom găzdui și un seminar pe tema luptei împotriva traficului de persoane, angajament pe care mi l-am asumat în contextul recentelor întrevederi cu comisarul european pentru afaceri interne, doamna Cecilia Malmstrom, și cu doamna Maria Grazia Giammarinaro, reprezentant special al OSCE și coordonator pentru combaterea traficului de ființe umane. O agendă ambițioasă care demonstrează, prin fapte, că valorile noastre comune sunt importante, că acum 20 de ani am început o etapă esențială, căreia îi suntem deplin dedicați, și care reprezintă o dimensiune majoră a indentității noastre ca stat european, mult mai profundă decât o simplă adeziune instituțională", a spus președintele Camerei Deputaților.
Programul aniversar mai cuprinde o expoziție de fotografie care reflectă participarea Delegației României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și o expoziție filatelică cu tema "România, un tezaur european: 20 de ani de Consiliul Europei".
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 5 decembrie 2019, 16:55
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro