Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Valeriu Ștefan Zgonea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Cei doi oficiali au analizat stadiul cooperării dintre România și Grecia și au stabilit, pe baza rezultatelor foarte bune înregistrate, că există în continuare un potențial de dezvoltare major al dialogului parlamentar și al colaborării la nivel regional și european.
"Grecia este unul dintre partenerii noștri cei mai apropiați din UE. Cooperarea noastră se bazează pe o viziune și pe interese comune, atât la nivel regional, cât și european. Suntem interesați să consolidăm și să intensificăm dialogul la nivel înalt și cooperarea în toate domeniile", a declarat președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.
În cadrul discuțiilor, președintele Camerei Deputaților și-a exprimat dorința de a continua și de a intensifica dialogul la nivelul conducerii Camerei Deputaților din România și a Parlamentului elen, ca un element cheie în diversificarea relațiilor politice dintre cele două state.
"Diplomația parlamentară are un rol deosebit de important în consolidarea relațiilor româno-elene, prin diversificarea schimburilor la toate nivelurile parlamentare, inclusiv prin dialogul la nivelul comisiilor parlamentare și la nivelul grupurilor parlamentare de prietenie", a spus Valeriu Zgonea.
Totodată, au fost abordate și teme de actualitate aflate pe agenda europeană, în perspectiva preluării Președinției Consiliului UE de către Grecia în semestrul I al anului 2014, respectiv a Președinției în Exercițiu a dimensiunii parlamentare a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP) de către țara noastră.
"Preluarea președinției rotative a Consiliului UE, la 1 ianuarie 2014, va oferi Greciei oportunitatea de a avansa agenda europeană îndreptată îndeosebi spre creșterea economică, combaterea șomajului sau libera circulație a persoanelor. Faptul că România va deține în aceeași perioada președinția în exercițiu a SEECP și a dimensiunii parlamentare a SEECP va fi o bună oportunitate pentru promovarea proiectelor regionale din Balcanii de Vest, Vecinătatea Estică sau din regiunea Mării Negre, în cadrul procesului de integrare europeană", a declarat Valeriu Zgonea.
Președintele Camerei Deputaților a mulțumit cu acest prilej pentru sprijinul constant pe care Grecia îl acordă aderării României la spațiul Schengen și pentru abordarea sa obiectivă, și a exprimat speranța adoptării unei soluții pozitive - corecte și legitime - în perioada următoare.
În cadrul vizitei oficiale pe care o desfășoară în România, președintele Parlamentului Republicii Elene se va întâlni cu președintele României, Traian Băsescu, președintele Senatului, Crin Antonescu, și cu vicepremierul Liviu Dragnea.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 15 decembrie 2019, 20:16
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro