Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Declarations
Interviuri
Photos
Ordre du jour
Activité parlementaire
2012-2016 (dep.)
initiatives legislatives
discours
vote
declaration de fortune
declaration d'interêts
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2012-2016 > Chambre des Députés > Valeriu Stefan Zgonea > Communiqués de presse Versiunea pentru printare


primit de la Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a avut miercuri, 6 noiembrie, o întrevedere cu E.S. Branko Brankovic, noul ambasador al Republicii Serbia la București.

Președintele Camerei Deputaților l-a felicitat pe noul ambasador sârb și i-a urat succes în îndeplinirea înaltului său mandat, asigurându-l totodată de întregul sprijin al autorităților române.
Cei doi oficiali au apreciat consolidarea relațiilor dintre cele două țări, caracterizate de o dinamică substanțială a dialogului politic și a contactelor bilaterale la nivel înalt.
Președintele Camerei Deputaților a reafirmat sprijinul constant al României pentru parcursul european al Serbiei și a discutat despre modalitățile concrete prin care partea română poate contribui pentru accelerarea procesului de integrare.
"Suntem hotărâți să transferăm întreaga noastră expertiză în probleme de preaderare Serbiei, pentru a-și putea îndeplini toate obligațiile ce decurg din aspirațiile sale de a deveni membră a Uniunii Europene", a declarat Valeriu Zgonea.
De asemenea, președintele Camerei Deputaților a subliniat importanța întăririi cooperării regionale pentru promovarea unor inițiative și proiecte în domeniul economic, politic, social sau cultural.
"Contăm pe sprijinul și participarea activă a Serbiei la prima reuniune a Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP), care va avea loc anul viitor în țara noastră. De asemenea, trebuie să încurajăm noi proiecte de cooperare transfrontalieră, așa cum este Strategia UE pentru Regiunea Dunării (SUERD). Sunt proiecte deosebit de importante, care vor aduce beneficii concrete pentru cetățenii ambelor state", a spus Valeriu Zgonea.
În cadrul discuțiilor, a fost abordat și subiectul situației comunității românești din Serbia. În acest context, președintele Camerei Deputaților și-a exprimat speranța că Serbia va trece la o respectare efectivă a drepturilor individuale ale etnicilor români de pe întreg teritoriul sârbesc, în conformitate cu standardele europene și cu angajamentele asumate.
Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie samedi, 25 janvier 2020, 9:59
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro