Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Valeriu Ștefan Zgonea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Discuțiile dintre cei doi oficiali au vizat stadiul cooperării bilaterale, dinamizarea raporturilor interparlamentare, aspecte legate de consolidarea relațiilor în toate domeniile de cooperare dintre cele două state și perspectiva europeană și euro-atlantică a Muntenegrului.
Președintele Camerei Deputaților a salutat progresele înregistrate de Muntenegru în cadrul procesului de negocieri cu Uniunea Europeană și a exprimat convingerea că autoritățile de la Podgorica vor continua să abordeze cu aceeași determinare subiectele de interes pentru Uniunea Europeană.
Valeriu Zgonea l-a asigurat pe prim-ministrul Republicii Muntenegru de sprijinul puternic al României pentru integrarea europeană a Muntenegrului și a subliniat deschiderea deplină pentru a sprijini concret, prin oferirea de expertiză românească, eforturile autorităților de la Podgorica în negocierile cu UE și reformele pe linie NATO.
"Am oferit consultanță parlamentarilor din Muntenegru, având în vedere experiența noastră în negocierile cu UE și rolul important al Legislativului în acest proces. Încurajăm continuarea reformelor în toate domeniile. Sunt convins că Muntenegru se va alătura țărilor membre ale UE", a declarat Valeriu Zgonea.
În cadrul întrevederii, președintele Camerei Deputaților a ținut să mulțumească, încă o dată, pentru reacția autorităților de la Podgorica și solidaritatea extraordinară de care au dovadă muntenegrenii în vara acestui an, când a avut loc tragicul accident din Muntenegru în care și-au pierdut viața zeci de turiști români.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 13 decembrie 2019, 5:38
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro