Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Valeriu Ștefan Zgonea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Cu acest prilej, președintele Camerei Deputaților se va întâlni cu președintele Congresului Evreiesc European, Moshe Kantor și cu alți membri din conducerea acestui for. De asemenea, Valeriu Zgonea, va participa la o întâlnire cu lideri ai "Board of Deputies of British Jews", principalul organism reprezentativ al evreilor britanici.
Delegatia română va mai vizita și Sinagoga "Bevis Marks", unul dintre cele mai vechi edificii de cult din Marea Britanie.
În cadrul programului, președintele Camerei Deputaților mai are programate întâlniri cu parlamentari britanici din Comisia pentru Afaceri Interne din Camera Comunelor din Regatul Unit și cu reprezentanți din conducerea Partidului Laburist.

Informații suplimentare

Congresul European Evreiesc (EJC) este o organizație fondată în 1986, cu sediul la Paris și filiale în Bruxelles, Strasbourg, Berlin și Budapesta. Este singurul organism reprezentativ al comunităților evreiești alese prin procese electorale democratice din Europa. EJC funcționează ca o organizație-umbrelă ce reunește alte 42 de comunități evreiești naționale din state europene. Organizația este afiliată Congresului Mondial Evreiesc și cooperează în activitatea sa cu instituțiile Uniunii Europene, Consiliul Europei, ONU, OSCE.
Principalele obiective ale activității EJC sunt combaterea antisemitismului prin educație și justiție, în cooperare cu guvernele naționale și instituțiile europene, promovarea unei politici echilibrate în relație cu Israelul și Orientul Mijlociu, promovarea dialogului interconfesional și a educației în materie de Holocaust.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 16 decembrie 2019, 5:12
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro