Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Valeriu Ștefan Zgonea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul și perspectivele relațiilor bilaterale româno-georgiene și și-au manifestat dorința intensificării cooperării, cu precădere în ceea ce privește componenta sectorială ca state riverane la Marea Neagră.
Președintele Camerei Deputaților a subliniat progresele semnificative înregistrate de Georgia cu ocazia Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius și a încurajat continuarea eforturilor de îndeplinire a angajamentelor asumate pentru asocierea politică și integrarea economică în Uniunea Europeană.
“Vom acorda Georgiei întregul sprijin politic și suportul tehnic de care are nevoie pentru îndeplinirea tuturor criteriilor de aderare în Uniunea Europeană. Am încredere că experiența în perioada de pre-aderare a României va contribui la integrarea cât mai rapidă a Georgiei în marea familie europeană”, a declarat Valeriu Zgonea.
Președintele Camerei Deputaților a vorbit și despre accelerarea cooperării interparlamentare, ca expresie de impulsionare a schimburilor economice bilaterale.
“Georgia este stat prioritar pentru politica internațională de cooperare pentru dezvoltare a României și principalul partener comercial al țării noastre din Caucazul de Sud. Îmi doresc ca în viitorul apropiat, prin intermediul diplomației parlamentare, să organizăm primul forum economic România-Georgia”.
La finalul întrevederii, președintele Parlamentului georgian a semnat în Cartea de Onoare a Camerei Deputaților și a mulțumit pentru sprijinul constant al României pentru îndeplinirea obiectivelor de integrare europeană.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 16 decembrie 2019, 5:18
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro