Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Valeriu Ștefan Zgonea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

În prima zi a vizitei, Valeriu Zgonea a avut întrevederi în plan bilateral cu președintele Camerei Deputaților italiene, Laura Boldrini, președintele Senatului italian, Pietro Grasso, și cu Secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Sandro Gozi.
În deschiderea discuțiilor avute cu președintele Camerei Deputaților italiene, Valeriu Zgonea a mulțumit pentru sprijinul constant al Italiei în ceea ce privește aderarea României la Spațiul Schengen, menționând faptul că țara noastră contează, în continuare, pe sprijinul italian.
Totodată, au fost reiterate relațiile excelente dintre România și Italia, insistându-se asupra dorinței de relansare a dialogului parlamentar bilateral pentru a-l aduce la nivelul celui guvernamental, dorință împărtășită, de altfel, și de doamna Laura Boldrini. De asemenea, s-a discutat despre intenția de a dezvolta, în următorii ani, un program comun de acțiune pentru promovarea unor obiective de interes, atât la nivelul conducerii celor două foruri reprezentative, cât și la nivelul comisiilor de specialitate, cu precădere al Comisiei de afaceri europene, precum și despre realizarea unor schimburi de bune practici (experiență) la nivelul funcționarilor.
Toate aceste proiecte vor fi discutate cu ocazia vizitei pe care președintele Camerei Deputaților italiene, Laura Boldrini, o va efectua în România în perioada următoare, ca urmare a invitației adresate de președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.
Doamna Laura Boldrini a apreciat, în mod deosebit, contribuția reprezentanților comunității românești la dezvoltarea economiei italiene, condamnând accentele xenofobe din media care, în anumite situații, au generat o imagine negativă asupra tuturor membrilor comunității românești.
În ceea ce privește relațiile economice, au fost menționate oportunitățile foarte importante de care pot benefia investitorii italieni pe piața românească.
„Dorim sporirea investițiilor italiene în domenii strategice, precum energia, proiectele de infrastructură, agricultura și noile tehnologii. Ne exprimăm, totodată, satisfacția pentru interesul companiilor italiene de a investi în România, în ciuda crizei economice și financiare”, a declarat Valeriu Zgonea.
În cadrul întrevederii pe care delegația parlamentară a Camerei Deputaților a avut-o, în aceeași zi, cu președintele Senatului italian, Pietro Grasso, s-a insistat asupra necesității de inițiere și promovare a unor politici publice comune care să contribuie la crearea de locuri de muncă si la creșterea bunăstării, inclusiv în favoarea cetățenilor care ar fi tentați să migreze.
Valeriu Zgonea i-a prezentat lui Pietro Grasso măsurile de reformă adoptate la nivelul Parlamentului României. În acest context, președintele Camerei Deputaților a vorbit despre modificările aduse Legii statutului deputaților și senatorilor și a prezentat prevederi din proiectul Codului de Conduită al parlamentarilor, așa cum România s-a angajat în raportul MCV al Comisiei Europene.
Din delegația parlamentară face parte doamna deputat Ana Birchall, secretar al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 6 decembrie 2019, 13:37
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro