Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Valeriu Ștefan Zgonea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Intensificarea schimburilor și a cooperării la nivel parlamentar, potențialul existent în direcția dezvoltării schimburilor economice, aspecte privind comunitatea românească din Germania și efectele liberalizării pieței muncii au fost principalele teme abordate în cadrul întrevederii.
Președintele Camerei Deputaților a subliniat importanța strategică a relației bilaterale extinse româno-germane, exprimându-și satisfacția pentru evoluția fără precedent a relațiilor economice dintre cele două state.
”Germania este partenerul nostru economic principal și avem în continuare un potențial enorm pentru intensificarea schimburilor economice. Apreciem prezența companiilor germane în România. Contribuția lor la dezvoltarea economiei românești este substanțială”, a declarat președintele Camerei Deputaților.
Valeriu Zgonea și-a exprimat dorința de continuare a contactelor dintre Camera Deputaților și Bundestag, atât la nivelul conducerii celor două foruri legislative, al comisiilor de specialitate, cât și al grupurilor parlamentare de prietenie.
”Acordăm o importanță deosebită colaborării parlamentare bilaterale deosebit de strânse și bogate, dezvoltate până în prezent între Camera Deputaților și Bundestag. Schimburile de vizite și cooperarea la nivel parlamentar reprezintă o modalitate eficientă în susținerea unor proiecte, atât în domeniul afacerilor europene, cât și în alte domenii de interes comun”, a menționat Valeriu Zgonea.
Președintele Camerei Deputaților a apreciat alegerea în Bundestag a domnului Bernd Fabritius (CSU), liderul Asociației Sașilor Transilvăneni din Germania, menționând, în acest context, colaborarea cu minoritatea germană din România, care a fost întotdeauna un partener de încredere și un factor pozitiv pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale.
Totodată, președintele Camerei Deputaților a mulțumit Germaniei pentru poziția echilibrată privind libera circulație a cetățenilor români.
La întrevedere au participat și deputații Marian Neacșu, liderul Grupului parlamentar al PSD, Mihai Tudose, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Federală Germania, precum și Ovidiu Victor Ganț, vicelider al Grupului parlamentar al minorităților naționale, reprezentant al Forumului Democrat al Germanilor din România.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 14 decembrie 2019, 4:40
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro