Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Valeriu Ștefan Zgonea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat luni, 14 aprilie 2014, în urma întrevederii cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, că Parlamentul României va fi primul Legislativ dintre statele membre ale Uniunii Europene care va ratifica Acordul de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, imediat după semnare.

Întâlnirea a avut loc în format trilateral, la discuții participând și președintele Camerei Deputaților al Parlamentului Republicii Cehe, Jan Hamáèek.
„Am considerat că împreună, doi președinți de Parlamente din țări membre ale Uniuni Europene, putem să transmitem un mesaj foarte clar că România, dar și alte state europene importante susțin cu tărie parcursul european și integrarea cât mai rapidă a Republicii Moldova”, a spus Valeriu Zgonea.
De asemenea, președintele Camerei Deputaților a salutat votul dat de Parlamentul European pentru ridicarea vizelor pentru cetățenii moldoveni care vor să călătorească în scopuri turistice în spațiul european.
„Liberalizarea vizelor reprezintă o veste extraordinară, care va avea un impact foarte concret și pozitiv pentru populația din Republica Moldova și care va schimba în bine viața fiecărui cetățean”, a afirmat Valeriu Zgonea.
În cadrul vizitei pe care o desfășoară la Chișinău, președintele Camerei Deputaților a avut o întrevedere și cu prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă.
Cei doi oficiali au discutat despre proiectele comune pe care România și Republica Moldova le desfășoară în parteneriat.
“Pe lângă suportul moral, sufletesc și diplomatic, România are datoria să sprijine cât se poate de pragmatic conectarea Republicii Moldova la Europa. Avem proiecte semnificative pe care le-am început împreună. Chiar în aceste săptămâni, Guvernul României a aprobat alocarea a 20 de milioane de euro pentru reparația grădinițelor din Republica Moldova”, a declarat Valeriu Zgonea.
Delegația parlamentară condusă de președintele Camerei Deputaților mai are programate întâlniri cu membri ai Comisiei Comune pentru Integrarea Europeană dintre cele două parlamente și cu membri ai Comisiei de politică externă și integrare europeană din Parlamentul Republicii Moldova.
Din delegația parlamentară română fac parte vicepreședinții Camerei Deputaților, domnii deputați Ioan Oltean, Ionel Palăr și Eugen Tomac.
Acțiunea parlamentară reprezintă un răspuns la vizita oficială în România a delegației parlamentare moldovene, condusă de domnul Igor Corman, președintele Parlamentului moldovean, care a avut loc la sfârșitul lunii septembrie, anul trecut.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 16 decembrie 2019, 8:01
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro