Curriculum Vitae
Press releases
Statements and speeches
Interviuri
Photo gallery
Agenda
Parliamentary activity
2012-2016 (dep.)
legislative initiatives
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
You are here: Home page > Legislature 2012-2016 > Chamber of Deputies > Valeriu Ștefan Zgonea > Press releases Versiunea pentru printare

În cadrul întrevederii, cei doi înalți oficiali au apreciat nivelul foarte bun al relațiilor bilaterale româno-cehe, marcate de un dialog politic consistent și o cooperare dinamică în ultimii ani, atât în plan bilateral, cât și la nivel regional și european.
Identificarea oportunităților de dezvoltare a relației economice, aderarea României la spațiul Schengen, Strategia Dunării, extinderea Uniunii Europene în Balcanii de Sud-Vest, politica "ușilor deschise pentru NATO" și problema independenței energetice a Europei au reprezentat principalele teme abordate în cadrul discuțiilor.
”Cehia este un partener important și tradițional al României în Europa Centrală și de Sud-Est. Tradiția relațiilor româno-cehe vine din perioada interbelică a Micii Antante și continuă în prezent, când ne leagă apartenența comună la NATO și UE. Vizita domnului președinte Miloč Zeman constituie o oportunitate pentru promovarea pozițiilor și intereselor în plan bilateral, precum și coordonarea cu Republica Cehă în dosarele de interes comun aflate pe agenda europeană, regională și internațională”, a declarat Valeriu Zgonea.
Președintele Camerei Deputaților a apreciat prezența investitorilor cehi pe piața românească și a evidențiat, totodată, valențele diplomației parlamentare pentru strângerea pe mai departe a relațiilor foarte bune româno-cehe, în multiple domenii, la nivel bilateral și multilateral.
Președintele Miloč Zeman se află la prima sa vizită la București în calitate de șef de stat. În plus, această vizită are loc într-o perioadă importantă a relației bilaterale, anul 2014 marcând aniversarea a 20 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie și cooperare între România și Republica Cehă.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania monday, 27 january 2020, 18:08
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro