Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Valeriu Ștefan Zgonea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a avut vineri, 6 iunie, o întrevedere cu viceprim-ministrul Republicii Albania, Niko Peleshi.

În cadrul întrevederii, Valeriu Zgonea a apreciat progresele realizate de Albania în ultima perioadă, reconfirmând poziția României de recomandare a statului albanez ca și candidat la Uniunea Europeană, în perspectiva reuniunii Consiliului UE din 27 iunie.
„Sper ca abordarea pozitivă a României, în acest sens, să reprezinte un impuls pentru continuarea reformelor din Albania, într-un mod susținut. În cadrul convorbirilor avute astăzi, am identificat mai multe soluții pentru consolidarea colaborării între cele două state, în special în ceea ce privește lupta împotriva corupției și absorbția fondurilor europene.”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.
Pe parcursul întâlnirii, au fost abordate și alte subiecte, respectiv, consolidarea cooperării economice, creșterea schimburilor comerciale între cele două țări, oportunitățile de investiții, atât pentru companiile din România, cât și pentru cele din Albania, precum și importanța Albaniei pentru stabilitatea din regiune.
De asemenea, cei doi au discutat despre particularitățile anului 2014, respectiv, despre faptul că în mai multe țări din regiune (Serbia, Macedonia, Kosovo, Bosnia - Herțegovina) se vor organiza alegeri parlamentare, exprimându-și speranța că rezultatul acestora nu va împiedica punerea în aplicare, pe viitor, a reformelor democratice din respectivele țări.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 8 decembrie 2019, 19:03
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro