Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Valeriu Ștefan Zgonea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Dialogul s-a concentrat asupra temelor de actualitate ale agendei bilaterale, în contextul interesului pentru o nouă dinamică în planul relațiilor româno-canadiene. Președintele Camerei Deputaților a evocat semnificația deosebită a acestui an pentru dezvoltarea cooperării bilaterale, în contextul aniversării a 95 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Canada. Totodată, Valeriu Zgonea a subliniat faptul că relațiile dintre cele două țări au parcurs pași importanți în cooperarea bilaterală, atât în domeniul politic, cât și economic, ambele părți evidențiind dorința comună de intensificare a schimburilor româno-canadiene.
În cadrul discuțiilor, un accent deosebit a fost pus pe problematica eliminării vizelor pentru cetățenii români care doresc să călătorească în Canada. În acest context, președintele Valeriu Zgonea a salutat decizia autorităților canadiene din data de 10 octombrie privind includerea României pe Lista Țărilor de Origine Desemnate (Designated Countries of Origin), care reprezintă un pas important în vederea atingerii obiectivului eliminării obligativității vizelor pentru români. Pe această listă, Canada include statele pe care le creditează cu democrații sigure și care nu generează fluxuri de refugiați și solicitanți de azil.
"Decizia autorităților canadiene privind includerea României pe Lista Țărilor de Origine Desemnate este rezultatul concret al dialogului politic constant și de substanță desfășurat în ultima perioadă de diplomația română cu autoritățile canadiene și reprezintă o recunoaștere a progreselor înregistrate de România în planul cooperării bilaterale”, a declarat Valeriu Zgonea.
Dean Allison, președintele Comisiei pentru afaceri externe și dezvoltare internațională din Camera Comunelor a Parlamentului canadian, a precizat, în context, că obiectivul Canadei este de a elimina vizele pentru toți cetățenii europeni, cât mai curând posibil, exprimând aprecieri față de comunitatea de români care trăiește în Canada.
Discuțiile au evidențiat disponibilitatea deplină a înalților oficiali pentru continuarea dialogului politic și dorința de a contribui la aprofundarea permanentă a legăturilor dintre cele două țări, prin diplomația parlamentară.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 13 decembrie 2019, 7:20
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro