Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Andrei Daniel Gheorghe > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Daniel Andrei Gheorghe (Grup PNL)
Traficul din zona Aeroportului Otopeni are nevoie de fapte, nu de vorbe!

În data de 16.02.2015 am luat cuvântul în plenul Camerei Deputaților interpelându-l pe ministrul transporturilor, domnul Ioan Rus, cu privire la necesitatea montării unui apărător de sens în zona orașului Otopeni care să înlocuiască actuala “bordură” de pe mijlocul DN1, “bordură” care este responsabilă pentru marea majoritate a accidentelor grave care au loc la ieșirea nordică din Capitală.

Menționez că acest separator de trafic (apărător de sens) care ar împiedica intrările autovehiculelor pe contrasens cât și traversările neregulamentare ar trebui montat pe toată distanța care leagă Aeroportul Băneasa de Aeroportul Otopeni. Atât sub guvernarea Emil Boc, care a avut proasta inspirație a montării acestei “borduri”, cât și sub guvernul condus de Victor Ponta, executivul a ignorat constant tragedia rutieră care se derulează la ieșirea nordică din București, CNADNR tratând cu dezinteres și iresponsabilitate toate sesizările venite din direcția autorităților locale și a poliției.
Cer public domnului ministru Ioan Rus, care, ciudată coincidență, mi-a răspuns prompt la toate celelalte interpelări adresate pe teme de interes local și național, să dea urgent dispoziție conducerii CNADNR să monteze acest apărător de sens propus a fi instalat de multă vreme în zona orașului Otopeni!
Menționez faptul că sunt la a treia interpelare pe care am transmis-o în cursul acestor zile ministrului transporturilor după cea din 24.03.2015 la care de asemenea nu am primit răspuns nici după mai bine de 2 luni.
Guvernul României este responsabil, prin păstrarea acestei inepții tehnice extrem de periculoase de pe mijlocul DN1, pentru punerea constantă în pericol a vieții participanților la trafic din aria rutieră cea mai circulată din România!
Aștept nu doar un răspuns urgent de la domnul ministru, ci aștept să văd cum în cursul acestei veri (în cel mai scurt timp posibil) se va trece la realizarea acestei investiții în folosul cetățenilor!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 19 noiembrie 2019, 4:06
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro