Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Andrei Daniel Gheorghe > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Daniel Gheorghe (Grup PNL)
Cereți-vă scuze, domnule Osman!

Îi solicit domnului Aziz Beșir Osman, imamul cultului musulman de la București, să își ceară scuze pentru comparația absolut halucinantă pe care a făcut-o, atunci când a pus semnul egal între „rahat” și crucea creștină.

Nimeni în istoria României nu și-a permis să facă această comparație, care aduce grave jigniri unei națiuni profund creștine și care i-a primit întotdeauna pe cei de alt neam ori de altă credință cu multă toleranță și compasiune în mijlocul său.
Ca și creștin, nu pot privi nepăsător la aceste declarații, mai ales că reprezint în Parlamentul României un colegiu unde au trăit Sfinții Martiri Brâncoveni, a căror jertfă face parte din istoria culturală și spirituală a României.
Pot înțelege până la un punct nemulțumirile domnului Osman. Nu înțeleg, însă, de ce răspunsul său este unul plin de ură la adresa valorilor spirituale ale țării în care trăiește.
Îi reamintesc domnului Osman că singurii care au încercat să înlăture Crucea din viața românilor au fost comuniștii și că doar torționarii, precum Vișinescu, comparau aceste simboluri sfinte pentru noi cu excrementele umane. Dacă domnul Osman nu cunoaște aceste lucruri, îi recomand să citeasc㠄Jurnalul Fericirii”, o carte fundamentală a literaturii române.
Pentru români, Crucea a fost de-a lungul veacurilor simbolul primordial al libertății personale, al demnității omenești și al triumfului lui Hristos împotriva răului și a întunericului. Consider că insultarea Sf. Cruci prin declarația nepotrivită a domnului Aziz Beșir Osman nu poate avea decât un singur efect pe care sper că nici dumnealui nu și-l dorește: radicalizarea. Pe termen mediu și lung, acest tip de discurs poate genera grave amenințări la adresa siguranței naționale.
Începând cu domnia lui Carol I, comunitatea musulmană din România a fost respectată și integrată în societatea românească. De atunci, niciun oficial al statului sau al Bisericii nu și-a permis să jignească simboluri sfinte pentru musulmani. Sper în buna credință a domnului Osman, însă până atunci îi solicit să prezinte scuze și să retracteze acele obscenități. Consider că doar astfel putem apăra pacea socială și să menținem decența și respectul reciproc în dialogul interconfesional!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 15 noiembrie 2019, 5:16
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro