Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Andrei Daniel Gheorghe > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Daniel Gheorghe (Grup PNL)
Daniel Gheorghe: Liviu Dragnea înființează miliția gândurilor și pune cătușe conștiinței

Ceea ce părea a fi doar un scenariu îndepărtat, respectiv incriminarea prin lege a persoanelor ”vinovate” de delicte de opinie regăsim în proiectul de lege absolut antidemocratic asumat de Liviu Dragnea.

Probabil, după ce a rezolvat toate problemele județului Teleorman și apoi ale României, domnul Dragnea se erijează într-un gardian insolit al ”corectitudinii politice”.
Sunt oameni care trăiesc în afara legii și oameni care trăiesc în afara realității. Liviu Dragnea demonstrează că face parte din ambele categorii. Pentru un om care a demisionat de la conducerea unui minister după ce instanța l-a găsit vinovat de fapte penale și l-a condamnat, Liviu Dragnea vorbește prea mult despre conștiință. Despre conștiința altora, mai exact, a căror libertate se grăbește s-o îngrădească, inventând infracțiuni. Mai nou, domnul Dragnea organizează miliția gândurilor și pune la cale un sistem prin care libertatea de opinie să fie supusă cenzurii, fapt fără precedent în cei 25 de ani de la căderea regimului totalitar comunist.
La adăpostul corectitudinii politice, emanație alături de relativismul moral și social, a marxism-leninismului ”soft” elaborat de utopiștii din jurul școlii de la Frankfurt, Liviu Dragnea a stabilit că grupurile sociale, comunitățile etnice sau religioase nu mai pot fi analizate obiectiv. Practic ni se cere să învățăm a minți frumos și a ne cenzura gândurile și ideile precum se întâmpla în totalitarism. Avem, cred, de-a face cu una dintre cele mai perfide și liberticide forme de manifestare a deconstructivismului postmodern și a revoluției culturale de expresie ”flower-power”, mai precis culpabilizarea discursului critic sub pretextul pretinsului ”discurs al urii”.
Sigur, președintele provizoriu al Partidului Social Democrat susține, formal, că incriminează defăimarea, dar uită că instigarea la ură etnică ori religioasă și discriminarea pe orice criteriu sunt deja interzise prin lege. Așa că, ne întrebăm, ce legiferează, de fapt, domnul Dragnea?
Rostirea adevărului? Adevărul, doar Adevărul, despre care însuși Mântuitorul Hristos ne-a spus că ne va face liberi, nu poate fi înlănțuit ori pus la index pentru a nu ”deranja”. Este în măsură domnul Dragnea să reglementeze ceea ce se poate spune și ceea nu? Un adevăr dureros poate afecta imaginea unei comunități, bineînțeles. Sunt momente triste – tragice, chiar! – în care o comunitate a procedat greșit, iar adevărul istoric nu poate fi ignorat. Ne interzice domnul Dragnea să-l mai rostim? Se pare că da. Eu mă tem însă de ceva cu mult mai grav, mai precis de faptul că se dorește eliminarea din spațiul public a oricărui discurs cu caracter identitar, național, moralizator, tradițional ori pur și simplu natural, iar în fază finală se urmărește transformarea spațiului public într-un mediu aseptic în care libertatea expresiei este eliminată și înlocuită cu locurile comune și goale de sens ale noii limbi de lemn. Aș fi tare curios cine i-a sugerat domnului Dragnea elaborarea acestui proiect de lege abuziv, neconstituțional de la cap la coadă și cu o puternică amprentă de reglementare ideologică. Libertatea de conștiință și libertatea de expresie sunt valori fundamentale ale societății românești câștigate prin sacrificiul de sânge al eroilor din Decembrie 1989.
Oare pe cine încearcă să protejeze, domnul Dragnea, prin acest nonsens legislativ care pare să fie conceput spre a steriliza total societatea românească? Ar putea exista, cumva, vreo legătură între acest proiect așa zis ”antidefăimare” care pune în mod brutal botniță minții creative a românului, și geopolitica asiatică a guvernului social-democrat ori inițiativa PSD de a realiza un cadru legal mai permisiv acordării de azil în România cetățenilor din țări non-europene? Să înțelegem, oare, că PSD-ul se pregătește de un scenariu al imigrației în masă spre România și vrea să se asigure că mai întâi îi poate reduce la tăcere pe români spre a-i ține sub control? Demnitatea umană și democrația sunt de neconceput în absența unei reale libertăți de gândire și expresie. Noi, ca liberali, avem datoria de a pune pe primul plan libertatea persoanei și am încredere că atâta timp cât va mai exista cel puțin un om politic liberal, Liviu Dragnea va avea opoziție!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 19 noiembrie 2019, 17:25
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro