Communiques de presse
Photos
Activité parlementaire
2016-present (dep.)
2012-2016 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
declaration de fortune
declaration d'interêts
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2012-2016 > Chambre des Députés > Simona Bucura-Oprescu > Communiqués de presse Versiunea pentru printare


privind vizita în Franța a unei delegații a Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză – Adunarea Națională din Camera Deputaților

În perioada 8-11 martie 2016, la invitația domnului deputat Lionnel Luca, președintele Grupului parlamentar de prietenie Franța – România din Adunarea Națională, a avut loc vizita la Paris și în departamentul Alpii Maritimi a unei delegații a grupului de prietenie omolog din Camera Deputaților, conduse de doamna deputat Simona Bucura-Oprescu (PSD). Din delegația parlamentară română au mai făcut parte domnii deputați Daniel-Stamate Budurescu (PNL) și Vasile Gudu (PNL), membri ai grupului de prietenie.

^

Vizita a avut loc în contextul dinamicii pozitive și a legaturilor tradiționale dezvoltate de-a lungul anilor între România și Franța și a contribuit la extinderea bazei pentru promovarea unui dialog parlamentar bilateral deschis și constructiv.
Programul vizitei a cuprins convorbiri cu domnul deputat Lionnel Luca, președintele Grupului de prietenie Franța - România din Adunarea Națională franceză, și cu membri ai grupului de prietenie, o întâlnire cu E.S. domnul Luca Niculescu, Ambasadorul României la Paris, precum și o deplasare în circumscripția domnului deputat Lionnel Luca, unde au fost organizate întâlniri la Primăria din localitatea Villneuve-Loubet, discuții cu reprezentanți ai autorităților locale și regionale, precum și o vizită la parcul tehnologic Sophia Antipolis.
Problematica abordată pe parcursul întrevederilor a vizat aspecte de actualitate aflate atât pe agendele naționale, cât și pe cea europeană, precum dialogul politic în cadrul Parteneriatului Strategic, dorința de consolidare a acestuia, inclusiv a componentei parlamentare, aderarea României la Spațiul Schengen, intensificarea cooperării economice, în special la nivelul întreprinderilor mici și mijlocii, fenomenul migrației și soluțiile care se impun la nivel european, cooperarea la nivelul FRONTEX, dezvoltarea durabilă și schimbările climatice, situația studenților din cele două țări, etc.
Părțile română și franceză au evidențiat prietenia și tradiția îndelungate care leagă cele două țări, concluzionând asupra perspectivelor foarte bune de aprofundare a acestora, în baza intereselor comune și a fundamentului solid existent.
In acest sens, doamna deputat Simona Bucura-Oprescu a menționat rolul important ce revine grupurilor parlamentare de prietenie în promovarea unor proiecte cu relevanță pentru ambele părți, a făcut scurte prezentări a scenei politice din România și, respectiv, a situației economice, aducând în prim plan cadrul general stabil, predictibil și stimulativ pentru investitori, precum și poziția de hub a României în regiune. La solicitarea părții franceze, doamna deputat Bucura-Oprescu a făcut precizări referitoare la poziția României și în dosarele privind migrația și schimbările climatice. Totodată, pe parcursul vizitei, s-au conturat mai multe posibilități de dezvoltare a legăturilor la nivel local, inclusiv de inițiere de parteneriate și înfrățiri între diverse localități din cele două țări.
Vizita în Franța a delegației Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză – Adunarea Națională din Camera Deputaților a constituit un bun prilej pentru evidențierea excelentelor relații româno-franceze, precum și disponibilitatea părților de a coopera, pe mai departe, în vederea promovării pozițiilor convergente față de o serie de subiecte de actualitate din spectrul european.
Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie mercredi, 11 décembre 2019, 10:24
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro