Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.fchereches.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Florica Cherecheș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)
Ziua Mondială a Educației- un prilej de conștientizare a importanței rolului cadrelor didactice în societatea românească

Pe data de 5 octombrie se sărbătorește Ziua Internațională a Educației. Această zi reprezentă un prilej potrivit de a transmite cele mai calde urări cadrelor didactice. Cu toții recunoaștem faptul că profesorii au un rol important în dezvoltarea societății și că activitatea realizată de către aceștia trebuie apreciată în fiecare zi, nu doar o dată pe an.

Ziua Mondială a Educației nu are rolul de a omagia doar munca profesorilor și a dascălilor, ci trebuie să fie și un prilej de reconștientizare a rolului pe care educația în sine îl are pentru orice stat.
Din aceste motive, toți factorii responsabili, și, în primul rând, actualii guvernanți trebuie să aloce domeniului educației șase la sută din PIB, așa cum este stabilit în Legea Educației din 2011. Astfel, creșterea economică ar putea atinge un nivel de 2,7-2,95 la sută în perioada 2015-2025, în loc de doi la sută, potrivit cifrelor oficiale, iar economia României poate primi un imbold și prin îmbunătățirea rezultatelor la testul PISA (impactul calității educației asupra creșterii economice).
Trebuie să facem toate demersurile pentru ca profesorii să fie plătiți conform activității pe care o desfășoară, la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene. Așteptăm în continuare de la guvernul PSD un plan concret de măsuri pentru reducerea abandonului școlar, finanțarea programului “Școală după școală”, adecvarea învățământului la cerințele pieței muncii, dezvoltarea învățământului profesional. Adoptarea acestor măsuri ar contribui și la îmbunătățirea statutului dascălului, lucru deosebit de important pentru cresterea calității în educație.
Cadrele didactice au un rol vital în dezvoltarea performanțelor și talentelor copiilor și de ce nu, chiar în dezvoltarea României de mâine. Strategia și bugetul Educației trebuie să fie în concordanță cu un plan mai amplu de dezvoltare economică.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 20 ianuarie 2020, 16:29
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro