Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florica Cherecheș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

primită de la vicepreședintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)
Liber la derogări
Vineri, 5 ianuarie, am aflat din presă că profesorii care nu au reușit să promoveze concursul pentru posturile de directori și directori adjuncți în scoli vor putea accede la aceste funcții, pentru că ministrul Educatiei Naționale, dl Pavel Năstase, a aprobat vineri un document ce prevede că aceștia vor avea dreptul să ocupe funcțiile de conducere prin numire.


Cu alte cuvinte, cei care nu au reușit să acumuleze punctajul necesar sau nu s-au prezentat la concurs pot să-și ocupe scaunele în continuare, deturnându-se astfel scopul inițial al concursului pentru ocuparea funcției de director de școală, respectiv numirea pe criterii de competență.

Săptămâna trecută, acel document nu era decât o notă transmisă în atenția inspectoratelor școlare județene pe care trebuiau să o pună în aplicare. Partidul Național Liberal a sesizat abuzul, că nu se poate anula o prevedere din metodologia de concurs printr-o notă adresată inspectoratelor. Acest tip de act se poate modifica doar printr-un alt Ordin de Ministru, adică printr-un act juridic cu o valoare echivalentă sau mai mare cu cea a actului modificat.
Luni, 9 ianuarie, am constatat cu uimire că în Monitorul Oficial nr 20/2017 a fost publicat Ordinul Ministrului Educației nr. 3044, prin care circulara emisă vineri inspectoratelor școlare a fost transformată în ordin. Din nefericire, ministrul Educației a ales politizarea învățământului în detrimentul creșterii actului de educație și, în loc să dea un ordin prin care să anuleze nota de numire a directorilor interimari, a ales să nu dea nicio șansă sistemului de învățământ românesc.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 9 decembrie 2021, 15:42
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro