Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florica Cherecheș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

primit de la doamna deputat Cherecheș Florica (Grupul parlamentar al PNL)
Așteptăm demisia, doamnă ministru!

Cu fiecare zi ce trece, guvernarea PSD arată cât de mult este preocupată cu adevărat de problemele românilor. Dacă în campania electorală, liderii PSD erau foarte vocali, prezentându-și platforma program, amăgind electoratul cu promisiuni nerealiste și îndemnând omul simplu cu sloganul “Îndrăznește să crezi în România”, acum, aceiași oameni, par a fi interesați numai de interesele personale ale liderului lor și își permit să arunce România cu zeci de ani în trecut, desconsiderând toate eforturile făcute în ultimii ani în lupta contra corupției și stârnind îngrijorarea partenerilor internaționali.


Concluzia e că liderii PSD au crezut în România doar în campania electorală, iar acum sfidează zecile și sutele de mii de români care ies în stradă în fiecare seară, ca să protesteze împotriva ordonanțelor care zdruncină puternic statul de drept.

Românii sunt hotărâți să continue protestele pașnice pentru respectarea democrației și e dreptul lor s-o facă, obligația autorităților și a organelor de ordine, fiind aceea de a asigura securitatea manifestanților și de a-i feri de persoane care vin cu gânduri rele și vor să incite la violență. Modul inacceptabil în care doamna ministru Carmen Dan a gestionat situația, faptul că a mințit spunând că nu a fost avertizată asupra faptului că e posibil ca grupurilor de protestatari pașnici să li se alăture unii turbulenți, mă determină să solicit demisia doamnei ministru. Faptul că nu a luat măsuri pentru a-i opri pe ultrași inainte ca aceștia să înceapă atacurile asupra jandarmilor si protestatarilor pașnici, deși fusese informată de iminenta lor apariție, denotă incompetența sau incapacitatea de a gestiona situațiile de criză.
Având în vedere că recentele declarații ale domnilor Dragnea și Grindeanu, conform cărora nu au de gând să retragă ordonanțele, conduc la creșterea valului de nemulțumire populară și continuarea protestelor, îmi pun problema dacă protestatarii vor fi în siguranță, chiar și în situația în care vor apărea tot felul de agitatori care să instige la violență.
Nu putem risca să avem oameni nevinovați care protestează pașnic, bătuți pe stradă, fără ca problema să fie prevăzută sau oprită în fază incipientă, nu putem accepta ca ministrul de interne să mintă populația sau să nu poată gestiona situațiile dificile, așa că îi cerem demisia, ca să lase pe cineva mai competent sau mai interesat de asigurarea siguranței românilor, să preia acest portofoliu. Românii trebuie să se simtă siguri în țara lor!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 28 noiembrie 2021, 22:44
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro