Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florica Cherecheș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la vicepreședintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)
PSD lovește din nou, noaptea ca hoții!
Ministrul educației a demis prin fax, vineri seară, 13 inspectori școlari generali

Pentru a netezi calea membrilor sau a simpatizanților PSD către inspectoratele școlare județene sau unități școlare, ministrul Pop a demis vineri seara târziu, după bunul obicei al PSD de a face lucruri nepermise noaptea, 13 inspectori școlari județeni, anunțându-le decizia prin ordin de ministru trimis prin fax.

După doar două zile, domnul ministru vine și spune că cei interesați de a ocupa posturile vacante pot să îi trimită, prin fax sau email, un CV și o scrisoare de intenție.
Cu alte cuvinte, domnul ministru își permite să demită niște inspectori școlari care ocupă aceste posturi în urma unui concurs și îi înlocuiește cu alți oameni, după bunul său plac, sau mai bine zis după culoarea roșie a carnetului de partid. Și asta se întâmplă în plină desfășurare a sesiunii de toamnă a bacalaureatului, cu trei săptămâni înainte de începerea anului școlar. Nu contează nici că foștii inspectori aveau un contract de management în desfășurare, nici că nu a existat vreo evaluare a performanței lor pentru care să fie pedepsiți, pur și simplu s-a trecut peste orice, din interese de partid. Aștept, totuși, ca domnul ministru să ne comunice motivele acestei decimări, pentru că unii au anunțat deja că vor contesta în instanță această măsură și tot noi, cetățenii, vom deconta acest act intempestiv al domniei sale.
În mai puțin de două zile, în 22 de județe, adică în jumătate din țară, vor fi numiți, după bunul său plac, inspectori școlari generali sau inspectori școlari generali adjuncți. Asta ne face să ne gândim la interesul PSD de a alimenta clientela politică cu bani din lucrări de renovări de unități școlare, producere de manuale și alte accesorii, dar și de a asigura mediul propice răspândirii ideologiei unui partid care nu are drept obiectiv dezvoltarea potențialului fiecărui copil pe care-l trimitem la școală, ci ne vrea dependenți de ajutoare sociale.
În loc să se ocupe de problemele serioase și grave ale sistemului de învățământ, de a adapta curricula școlară și planul de școlarizare astfel încât sistemul educațional să fie corelat cu nevoile pieței muncii, ca să nu ne mai plece tinerii din țară, în loc să facă ceva pentru reducerea abandonului școlar, în loc să susțină dezvoltarea învățământului profesional pe care îl îngroapă de câte ori poate, prin activiștii din minister sau din parlament, domnul ministru s-a trezit să facă demiteri de șefi a căror vină a fost, probabil, că nu au ascultat orbește de comenzile politice.
Pentru un astfel de act de sfidare, vă cer demisia, domnule ministru, cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru viitorul învățământului din țara noastră!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 6 decembrie 2021, 19:51
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro