Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florica Cherecheș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grupul parlamentar al PNL)

Ziua internațională de conștientizare a autismului este marcată în fiecare an la 2 aprilie, prin iluminarea în albastru a unor clădiri semnificative din marile orașe și capitale ale lumii, prin seminarii sau alte manifestări.

În această zi, în capitală a fost organizat un marș, în timpul căruia, participanții au solicitat respectarea demnității persoanelor cu autism, precum și oportunități și șanse egale la o viață normală. Ei doresc să fie eliminate barierele care îi împiedică să aibă o viață decentă, pentru ca fiecare să-și poată atinge potențialul maxim.
Ca femeie și mamă, înțeleg suferința acestor familii și cer Guvernului să nu mai fie indiferent la această durere și să ia măsurile necesare pentru ca fiii și fiicele lor, să aibă drepturi egale la educație și la muncă, să beneficieze de servicii sociale și de recuperare, potrivite cu vârsta și situația specifică.
Ca deputat, susțin în totalitate revendicarea Asociației Autism România, de creare a unui program național, prin colaborarea dintre Ministerul Sănătății, al Educației și al Muncii, pentru a asigura deplina integrare în societate a persoanelor cu autism, la orice vârstă s-ar afla.
Suntem datori să ascultăm cererile acestor persoane și să facem tot ce ne stă în puteri pentru a-i ajuta să ducă o viață demnă!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 28 noiembrie 2021, 22:37
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro