Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florica Cherecheș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grupul parlamentar al PNL)

În perioada 17-18 octombrie 2018, la Palatul Parlamentului, a avut loc a 14-a ediție a Micului Dejun cu Rugăciune al Parlamentului României, urmat de Conferința Internațională „Unitate națională în identitate creștină“. Tema a fost astfel aleasă încât să prilejuiască discuții despre unitatea națională, zidită pe credința creștină, în anul în care România sărbătorește Centenarul Marii Uniri.

Pentru toți participanții români, întâlnirea a reprezentat și un angajament spre a fi mai atașați de valorile care au stat la baza formării și evoluției poporului român pe aceste meleaguri, valori fundamentale pentru societatea noastră românească. A fost, de asemenea, un prilej să ne amintim cu recunoștință de înaintașii noștri care și-au vărsat sângele pentru unitatea, libertatea și prosperitatea țării noastre.
Organizat, ca în fiecare an, de Grupul Ecumenic de Rugăciune al Parlamentului României, format din senatori și deputați din toate partidele politice și de la toate confesiunile, evenimentul s-a bucurat de un interes crescut în acest an, respectiv de participarea a 480 de persoane din țară și din străinătate. Evenimentul a fost susținut de cele două Camere ale Parlamentului.
Membri ai Parlamentului României, ambasadori, membri ai corpului diplomatic, oaspeți din străinătate, reprezentanți ai cultelor creștine din România, împreună cu lideri din administrație, educație, politică, sănătate, afaceri, societatea civilă și din alte sfere ale societății românești, au dezbătut, din diverse perspective, tema specială din acest an al Centenarului.
Vorbitorii principali, printre care se numără ÎPS Mitropolitul Ioan al Banatului, Acad. Prof. Dr. Wilhelm Dancă, Prof. Rector Ioan Brie, actorul Dan Puric au cucerit participanții prin elocvența și calitatea intervențiilor. Cântăreața Paula Seling, Corul Seminarului Teologic Ortodox din București și Corul Bucovinei din Suceava, au încălzit atmosfera cu o muzică de calitate.
Evenimentul s-a terminat cu vizitarea Parlamentului, o instituție care impresionează și completează buchetul de sentimente cu care s-au întors spre casele lor, participanții. Toate acestea au contribuit la îmbunătățirea imaginii Parlamentului României, la deschidere și colaborare.
În cuvântul de bun venit adresat participanților, președintele Grupului ecumenic de rugăciune, doamna deputat Florica Cherecheș, a afirmat că „astăzi, în preajma împlinirii unui secol de la crearea statului național unitar român, renașterea noastră civică și identitară poate fi realizată prin promovarea credinței, dragostei, solidarității, înțelegerii și toleranței față de semeni”, făcând apel la implicarea cu multă responsabilitate în toate sferele societății, acolo unde fiecare trăiește și muncește.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 9 decembrie 2021, 16:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro