Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florica Cherecheș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grupul parlamentar al PNL)
Unic din prima secundă

Sâmbătă, 23 martie, în aproximativ 500 de localități din România și Republica Moldova, va avea loc Marșul pentru viață 2019, având ca temă „Unic din prima secundă”. Va fi o manifestare de prețuire pentru darul vieții, o recunoaștere a faptului că fiecare persoană e unică și are o valoare infinită, o manifestare de susținere pentru femeile aflate în criză de sarcină.

Societatea are de câștigat pe termen lung dacă sprijină o astfel de femeie să nască și să crească persoana pe care o poartă în pântece.
România ocupă locul doi în lume ca număr de avorturi raportat la populația actuală: aproape 23 milioane de avorturi doar în spitalele de stat, începând cu anul 1958 până în prezent, aproximativ 170 pe zi în sistemul public, 480 de avorturi la 1000 de nașteri. În condițiile în care în 2018 s-au născut cei mai puțini copii din ultima jumătate de secol și se estimează că în 2050 vom fi doar 16 milioane, fiecare viață este prețioasă și trebuie protejată.
Femeia aflată în criză de sarcină trebuie în primul rând ascultată și apoi informată și sprijinită pentru a lua cea mai bună decizie în ceea ce privește persoana ei și viața copilului pe care-l poartă în pântece, pentru că adesea, mai ales când e supusă unor presiuni din partea partenerului sau a familiei, nu vede nicio altă opțiune și recurge la un gest pe care de cele mai multe ori îl regretă ulterior.
Marșul pentru viață nu promovează interzicerea avortului, ci conștientizarea societății și sprijinirea femeii să nască viața pe care o poartă în ea.
Mâine, 21 martie, este Ziua mondială a sindromului Down, ocazie cu care ne aplecăm asupra nevoilor persoanelor cu dizabilități, pentru a crea o punte între societate și persoanele cu sindrom Down și familiile acestora, obiectivul fiind de a informa și a atrage atenția societății și autorităților asupra acestui sindrom, pentru dezvoltarea toleranței și deschiderii față de incluziunea socială a persoanelor cu sindrom Down. Tema aleasă pentru manifestările din acest an este ”Nu trece indiferent pe lângă mine!” și promovează oferirea de oportunități pentru a avea o viață normală. Agenda 2030 a ONU pentru dezvoltare durabilă, promite că "nimeni nu va fi lăsat în urmă". Există din păcate o lipsă de înțelegere a provocărilor cu care se confruntă indivizii de-a lungul vieții și a eșecului de a le sprijini cu oportunitățile și instrumentele necesare pentru a trăi o viață împlinită.
Autoritățile centrale și locale, societatea civilă, biserica, școala, trebuie sa fie sensibile la orice situații de criză, să ofere ajutor, îndrumare si să sprijine mamele și familiile care sunt într-o situatie vulnerabilă pentru că doar așa vom putea construi o societate unită și puternică, în care grija față de semeni și acceptarea diferențelor sunt puse la loc de cinste.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 6 decembrie 2021, 20:52
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro